Menü Arama

Türkiye'de 4,5G abone sayısı 33 milyona ulaştı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Türkiye'de 4,5G abone sayısı 33 milyona ulaştı

1 Nisan'da hizmet vermeye başlayan Türkiye'nin LTE Advanced mobil iletişim ağı büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. 4G serüvenine geç başlayan ülkemizde 4,5G döneminin başlamasıyla geniş bant internete erişim sağlayabilen kişi sayısı da büyük artış gösterdi. BTK'nın Anadolu Ajansı ile paylaştığı 31 Mayıs tarihli verilere göre, Türkiye'deki 4,5G abone sayısı 33 milyonu geçti.

Makineler arası iletişim çözümleri dahil ülkemizde 73,8 milyon mobil iletişim abonesi olduğunu hatırlatan BTK, iki ay gibi kısa bir sürede neredeyse Türkiye'nin yarısının 4,5G'ye geçiş yaptığını belirtiyor. Hızlı adaptasyonda dünyada 4G uyumlu cihaz sayısının yüz milyonlara ulaşması ve ülkemizdeki operatörlerin büyük 4,5G pazarlama kampanyalarının rol oynadığı ifade ediliyor.

2016 ilk çeyreğinde mobil hatlar üzerinden 195 bin terabayt veri aktarımı gerçekleştiğini ve mobil iletişimde penetrasyonun %93,7 ile dünyanın en yüksek seviyesinde olduğunu açıklayan BTK, 4,5G'nin aktif kullanıcı sayısının ise 12 milyon olduğunu aktardı.