Menü Arama

Alcatel One Touch Idol X, Idol Alpha ve One Touch Hero duyuruldu

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Alcatel One Touch Idol X, Idol Alpha ve One Touch Hero duyuruldu


Alcatel One Touch markalı mobil telefon yelpazesini genişletmeye devam eden TCL, IFA 2013'te sergileyeceği üç yeni cihazı da resmen açıkladı. Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve One Touch kullanıcı arayüzünün yüklü olduğu akıllı telefonlar, bütçe dostu ürünler imal eden bir üretici tarafından geliştirilmiş olsa da resmi aksesuar desteği hususunda piyasadaki rakiplerini geride bırakmayı başarıyor.

One Touch Idol X

6,9 milimetrelik ultra ince kasasıyla One Touch serisinin diğer modellerinden sıyrılan Idol X, 5 inç büyüklüğünde Full HD (1920 x 1080 piksel) IPS LCD ekran, 2,4 milimetre kalınlığında ekran çerçevesi, Dragontrail Glass dayanıklı cam, siyah kristal dokunmatik panel, parmak izi bırakmayan kaplama, 1.5 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemciye sahip MediaTek MT6589+ çipset, 13,1 MP arka, 2 MP ön kameralar, 8 GB dahili hafıza, 2GB RAM ve 2.000 mAh pille gelecek.

Barut rengi, kırmızı ve sarı renkli kasa seçenekleri mevcut olan Idol X'in fiyatı ve çıkış tarihi bilinmiyor.

One Touch Hero

Samsung'un Galaxy Note serisine benzer dijital kalem fonksiyonlarıyla donatılan One Touch Hero, piyasada nadir gördüğümüz kendi stylus kalemini bünyesinde barındıran telefon-tablet melezlerinden biri. 6 inçlik Full HD ekran, 2GB RAM, 13 MP kamera, 2 MP görüntülü görüşme kamerası, 8/16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 3.400 mAh pil ve 1.5 GHz hızında dört çekirdekli bir yongada sistemi beraberinde getirecek melez aygıt, arka yüzeyindeki altı pinli konnektöre bağlanabilen çok sayıda özel aksesuarla birlikte kullanılabilecek.

Elektronik mürekkep teknolojisiyle üretilmiş düşük güç tüketimli bir ekranın gömülü olduğu koruyucu kılıf, LED uyarı ışıklarına sahip kılıf, projektörlü masa standı ve Bluetooth ile bağlantı kurulan telefon görüşmeleri için küçük boyutlu yardımcı telefon gibi çeşitli aksesuarlar geliştiren TCL, One Touch Hero'yu ekimde üst düzey bir fiyatla piyasaya sürecek.

One Touch Idol Alpha


Idol Alpha, üst ve alt kısımları aydınlatmalı saydam çerçeveyle süslenen 7.5 milimetrelik bir metal kasaya sahip. 4.7 inç HD ekran ve 1.2 GHz dört çekirdekli bir işlemciyi yapısında ihtiva eden Alpha'nın TCL tarafından üretilen en özgün tasarımlı telefon olduğunu söylemek mümkün.

6 Eylül'de başlayacak Berlin'deki IFA 2013'te görücüye çıkacak Alcatel One Touch Idol X, Idol Alpha ve Hero, yıl sonuna kadar Türkiye dahil Asya ve Avrupa'daki birçok ülkede satışa çıkacak.

Yazar: Bilal Akgündüz