Menü Arama

Android M Developer Preview 2 sürümü resmen duyuruldu

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Android M Developer Preview 2 sürümü resmen duyuruldu

Google'nin haziran sonunda duyurmayı planladığı Android M işletim sisteminin ikinci ön inceleme sürümü nihayet resmiyet kazandı. Final sürümünden önce üç ön inceleme dağıtımı gerçekleştirecek olan Google, yeni deneme yazılımında Android M yükseltmesine eşlik eden API'ların final düzeye ulaştığını ifade ediyor.

Ayarlar uygulamasına RAM yönetimiyle alakalı özel bir bölüm ekleyen ikinci geliştirici ön inceleme sürümü, uyarı çubuğundaki kişiselleştirme seçeneklerine de yenilerini ekliyor. Ayrıca saf Android'in ana ekran yöneticisi Google Now Launcher, M Preview 2 versiyonundaki yeni güncellemeyle artık akıllı telefonlarda da yatay modda çalışabilecek. Bunun dışında uygulama listesinde isme göre sıralamada sol kısmı harfler işgal etmeyecek ve Widget listesinde hızlı sürükleme yapılabilecek.

Kullanıcının ayarlardan aktif hale getirmesi gereken geliştirici ayarları menüsüne yerleştirilen System UI Tuner menüsü sayesinde uyarı çubuğuna pil yüzdesi ekleme ve diğer simgeleri kaldırma işlemleri kullanıcının isteğine bırakılıyor. Önceki sürümden daha stabil olduğu bildirilen Android M Preview 2'yi ay sonunda Preview 3 takip edecek. Final sürüm için sonbaharı işaret eden teknoloji devinin yeni Nexus cihazlarını da aynı dönemde piyasaya sunması bekleniyor.