Menü Arama

Google'nin Android güncelleme sorunu için yeni çözümü: Project Tremble

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Google'nin Android güncelleme sorunu için yeni çözümü: Project Tremble

Akıllı telefon sektöründe her 10 yeni telefondan dokuzuna güç veren Android işletim sistemi, dünya genelinde yüzlerce üretici ve bu üreticilerin binlerce farklı cihazını sanal aleme bağlıyor. Çeşitliliğin fazla olduğu ekosistem haliyle işletim sistemi sürümü mevzusunda parçalanmış bir görüntü ortaya koyuyor. Uzun süre yeni sürümlerin daha hızlı kullanıcıyla buluşması için çalışan Google, son dönemde yazılımsal yenilikleri kendi mobil servisleri yoluyla sunmaya odaklanmıştı. Ancak bu yaz yayımlanacak yeni Android O ile bir kez daha hızlı güncelleme için çözüm arayışına geçiliyor.

Kısa süre önce temel detayları basınla paylaşılan Project Tremble, O sürümünün en dikkat çeken yeniliği olacak. Çipset sürücüsü yenilenmediği için güncelleme alamayan Android cihazlarda yaşanan problemleri göz önünde bulunduran Google, bu yenilikle sonraki Android sürümüne güncellenecek cihaz için yeni çipset sürücüsünü beklemeden port işlemlerinin başlamasına olanak sağlayacak.

Android O ile birlikte elinden geldiğince çipset sürücülerinin AOSP (Android Open Source Project) kapsamına alınmasına çalışacak olan Google, yarı iletken üreticileriyle daha yakın ilişki kurarak çipsetlerin sonraki Android versiyonlarıyla uyumlu olmasına özen gösterecek.