Menü Arama

Samsung'un iPhone 6s için ana çip üreticisi olacağı kesinleşti

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung'un iPhone 6s için ana çip üreticisi olacağı kesinleşti

Samsung ve Apple arasındaki yeni çip üretim anlaşması detaylandı. Koreli Maeil gazetesi tarafından gündeme getirilen Apple A9 üretim işbirliği, Samsung'un yeni iPhone'de ana çip üreticisi olacağını kesinleştirdi. A9 yongada sistem çözümünün yüzde 75'lik payla en büyük tedarikçisi konumundaki teknoloji devini TSMC'nin desteklemesi bekleniyor.

64-bit ARMv8 tabanlı üçüncü nesil Apple işlemcisiyle donatılacak olan iPhone 6s, aynı zamanda Imagination Technologies'in Rogue7 mimarili en yeni grafik işlemcisini bünyesinde barındıracak. A9 yongasına eşlik etmesi beklenen bir diğer modül ise, 2 GB kapasiteli LPDDR4 sistem belleği.

20 nm üretim süreci teknolojisini aşıp 1x nm boyutlarındaki tekniklerle geliştirildiği iddia edilen Apple A9 yongası, iPhone 6 ve iPhone 6s arasında muhtemelen kayda değer tek farklılık olacak. Cupertino merkezli şirketin kasa tasarımını değiştirmeden çipset ve bir ihtimal kamera sensöründeki güncellemelerle 2015 model akıllı telefonunu tüketiciyle buluşturacağı tahmin ediliyor.