Menü Arama

iOS 8.2 beta 5 sürümü yayımlandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iOS 8.2 beta 5 sürümü yayımlandı

Üç ay önce başlayan iOS 8.2 beta sürecinde nihayet sona yaklaşılıyor. Beşinci deneme sürümü de geliştiricilere dağıtılmaya başlayan iOS 8'in ikinci büyük güncellemesi, Apple Watch ile birlikte tüketicilerin beğenisine sunulacak. İlk büyük iOS 8 yükseltmesi, Apple Pay elektronik ödeme sistemiyle ekimde çıkmıştı.

12D5480a yapı numaralı iOS 8.2 beta 5, 263 megabaytlık bir OTA paketinin kurulması sonucu geliştiricilerin test cihazlarında yerini aldı. iOS 8.2 deneme sürümlerinde Facebook uygulamasının düzgün çalışmasını önleyen soruna çözüm getiren beta 5'in halihazırda bazı iOS 8 kullanıcıları tarafından rapor edilen takvim uygulamasındaki zaman dilimi problemini de ortadan kaldırıyor. Bu zaman dilimi problemi, kullanıcının takvimine genelde GMT olmak üzere gereksiz yere ikinci bir zaman dilimi ekleyiyor.

Son mali rapor duyurusunda Apple Watch akıllı saatinin nisanda satışa sunulacağını açıklayan Apple CEO'su Tim Cook, böylece stabil iOS 8.2 dağıtımının da ancak nisan veyahut en erken mart sonunda başlayacağını doğrulamış oldu. beta 4'ün dağıtımından üç hafta sonra gelen beta 5'in ardından yeni bir deneme sürümü daha gelmeyebilir. Ancak final dağıtımın iki ay sonra gerçekleştirilecek olması nedeniyle iOS 8.2 test aşaması diğer iOS yükseltmelerinden daha da uzun sürebilir.