Menü Arama

iOS 8 ile iPad aynı anda iki uygulama çalıştırma fonksiyonu kazanacak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iOS 8 ile iPad aynı anda iki uygulama çalıştırma fonksiyonu kazanacak

iPad serisi cihazlarıyla yıllardır tablet bilgisayar pazarına liderlik yapan Apple, haliyle sektördeki etkinliğini artırmak isteyen diğer üreticilerin reklam kampanyalarına da konu oluyor. Bu hususta ciddi çalışmaları olan Microsoft ve Samsung'un ortak silahı ise; kullanıcılarına sundukları gelişmiş çoklu görev fonksiyonları. Aynı ekranda birden fazla görevin görüntülenebilmesini mümkün kılan tabletler, doğası gereği tüketicilerin gerçek bilgisayar deneyimi talebiyle karşı karşıya kalıyor. Bunu yıllar içerisinde diğer firmaların avantaja çevirdiğine şahit olsak da, Apple'nin çoklu görev konusunda şimdiye kadar ciddi bir adım attığını göremedik.

Teknoloji basınının en güvenilir ismi olarak nitelendirilen 9to5Mac.com'dan Mark Gurman, iOS 8 işletim sisteminin geliştirme faaliyetleri hakkında bilgi sahibi kaynaklarında elde ettiği yeni verileri okuyucularıyla paylaştı. iPad için yeni çoklu görev fonksiyonları sağlayacağı iddia edilen bu büyük platform yükseltmesi, Apple markalı tabletlerin aynı anda iki uygulama çalıştırabilmesini mümkün kılacak. Bununla birlikte şuan üst düzey Samsung telefonlarında da bulunan uygulamalar arası veri alışverişi de bu güncellemeyle kazanılmış olacak. Böylece yan yana çalıştırılan uygulamalar arasında yazı, resim, video veyahut daha farklı dosyalar aktarılabilecek.

Halihazırda 9,7 inçlik iPad modelleri hedef alınarak geliştirildiği bildirilen yeni çoklu görev yetileri, sadece tabletin yan konumunda kullanılabilir olacak. İddia haberindeki bu detay, iPad mini için umutları tamamen söndürmese de daha büyük bir ekranla geleceği ileri sürülen iPad Pro söylentilerini yeniden gündeme getirecek gibi görünüyor. İlerleyen dönemlerde Cupertino merkezli teknoloji devinin çoklu görev özellikleri nedeniyle daha fazla ekran alanına ihtiyaç duyması işten bile değil.

iPad ekranını ikiye bölerek çoklu görev deneyimi sağlaması beklenen bu yeni iOS 8 fonksiyonuna dair hazırlanan konsept videoyu aşağıda bulabilirsiniz.