Menü Arama

Video: İlk iPhone 6/6 Plus düşürme testi

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Video: İlk iPhone 6/6 Plus düşürme testi

İlk iPhone 6'lar bugün sahiplerini buldu. Milyonlarca tüketicinin peşinden koştuğu bir telefona erkenden sahip olma fırsatını bir düşürme testi için harcayan PhoneBuff sitesi, yeni cihazların ilk ağır çekim düşürme videolarını Youtube kanalından yayınladı.

Aylarca safir kristal cam iddialarıyla gündemde kalan sekizinci nesil Apple telefonları, piyasaya 2.5D olarak bilinen kavisli Corning Gorilla Glass 3 camla sürüldü. Elmastan sonraki en sert materyal olan safirle kıyaslandığında çok daha dayanıksız olan camın üst düzey bir performans ortaya koymasını bekleyemeyiz. Ancak kenarlara doğru kavis alan yeni iPhone sürümleri, bu yönleri nedeniyle ilk testinde hayal kırıklığına sebep oldu.

Önce arkası üstüne, daha sonra dik ve son olarak yüz üstü yere bırakılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, test sonunda köşeleri tuz-buz olmuş bir haldeydi. Testin tek teselli veren yönü ise, halen çalışır durumdaki dokunmatik panel ve minimum hasarla üç düşüşü absorbe eden alüminyum kasa oldu. Düşürme testini aşağıdan izleyebilirsiniz.