Menü Arama

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus pil ömrü testleri

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus pil ömrü testleri

Apple mobil cihaz tarihindeki en büyük ekran güncellemesini beraberinde getiren iPhone 6 ve iPhone 6+, güvenilir teknoloji sitelerinin detaylı pil ömrü testlerinde görünmeye başladı. Üç farklı kaynağın farklı yöntemlerle test ettiği cihazların genel sonuçlar itibarıyla bu seneki Android'li rakiplerinin arkasında kaldığını söylemek mümkün.



PhoneArena, bir süre önce yeni Sony telefonlarının rekor sonuçlara imza attığı özel test sürecini iPhone 6 serisi üzerine uygulamış. 6,5 saat açık kalabilen iPhone 6 Plus, segmentindeki LG G3 ve Galaxy Note 3'ü az bir farkla geride bırakmayı başarıyor. Bu sene ve geçen seneki amiral gemi Android cihazlar arasına yerleşen 6+ modelinib aksine yeni iPhone'lerden 4,7 inçlik küçük olanı, 5 saat 23 dakikalık sonucuyla ancak iPhone 5s'nin skorunu 20 dakika ileri taşıyabiliyor.

Tom's Guide taragından yayımlanan sonuçlarda da iPhone 6 Plus açısından benzer bir tabloyla karşılaşıyoruz. LG G3'ü rahatlıkla geride birakan 5,5 inçlik telefon, Note 3 ile aynı seviyeye çıkabiliyor. iPhone 6 ise, ortalamanın bir saat altında kalarak vasat bir sonuç ortaya çıkarıyor. Ancak her ne kadar rakipleriyle kıyas edildiklerinde üstün bir performans ortaya koyamasalar da, yeni iPhone modelleri serinin önceki modellerinden çok daha iyi kullanım süreleri elde edebilecektir.

Son olarak Anandtech'in yalnızca internette gezinme süresine ait sonuçlarına göz atıldığında, Safari tarayıcısı ve en gelişmiş LCD ekranıyla iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin rakiplerinden birkaç saat daha uzun bir sörf imkanı vaat ettikleri görülüyor. İnternet performansının diğer kriterlere yansımadığını görmek üzücü. Yine de 7 milimetre seviyesindeki kalınlığı nedeniyle aygıtlara pil ömrü hususunda fazla yüklenmemek gerekiyor.