Menü Arama

Apple, 9 Eylül'deki iPhone ve iWatch etkinliğini resmen açıkladı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Apple, 9 Eylül'deki iPhone ve iWatch etkinliğini resmen açıkladı

Güvenilir teknoloji sitelerinin ağız birliği ederek günler önce duyurduğu 9 Eylül tarihli Apple etkinliği, bugün dağıtılmaya başlayan davetiyelerle resmileşti. İki haftadan kısa bir zaman sonra teknoloji devinin memleketi Cupertino'da, De Anza College'nin güzel sanatlar fakültesine ait Flint Center'de düzenlenecek organizasyon, heyecan verici ürünlerin tanıtımına sahne olması hasebiyle büyük önem taşıyor.

9 Eylül etkinliğinin organize edileceği Flint Center, aslında Apple'ye yabancı olmayan bir mekan. 30 yıl önce şirketin ünlü kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs tarafından ilk Mac bilgisiyarı için gerçekleştirilen tanıtıma da Flint Center ev sahipliği yapmıştı. Yıllar sonra tanıtımın bu merkeze çekilmiş olması, firmanın üst düzey isimleriyle aylardır gaz verdiği yeni ürün yelpazesinden seçkin parçalarını tanıtacağı anlamına geliyor.

Tanıtılacak Apple ürünleri listesinin başında, 4,7 inçlik yeni iPhone 6 geliyor. Ertelendiğine yönelik iddialara rağmen 5,5 inçlik iPhone 6L'nin de Flint Center'de sergilenme ihtimali bir hayli yüksek. Geniş ekranlı ve yeni tasarımlı telefonların yanında teknoloji endüstrisini ayağı kaldıran iWatch projesinde sona gelindiği ve ilk Apple akıllı saatinin 9 Eylül'de görücüye çıkacağı iddia ediliyor. Kaliforniyalı şirket, üç büyük tanıtıma sahne olacak etkinlik için medyaya yolladığı davetiyede şu ifadeyle üstü kapalı bir mesaj vermeyi ihmal etmiyor: "Daha fazlasını söylemek isterdik".

Bu yılki ilk Apple basın konferansında, iOS 8 işletim sisteminin ne zaman final sürüme ulaşacağı da ilan edilecek. 9 Eylül günü tüm detayları bulabileceğiniz haberlerimiz için Mobiletişim'i takip etmeye devam edin.