Menü Arama

Apple iPhone 6'da kullanılacak safir cam ekran ne kadar dayanıklı?

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Apple iPhone 6'da kullanılacak safir cam ekran ne kadar dayanıklı?

Yeni iPhone ve safir cam ekran iddiaları birçok farklı kaynaktan yayılmaya devam ediyor. Ortaya çıkan son verilere göre; geçen sene Apple ile ABD'nin Arizona eyaletindeki bir tesiste safir kristal tabanlı donanım elemanları üretmek için anlaşmaya varan GT Advanced şirketi, safir ekran camı üretebilmek amacıyla yeni üretim donanımları satın aldı. Ekipmanlara ait raporları inceleyen bazı uzmanlar, Apple'nin üretim kapasitesinin yılda 100-200 milyon civarında 5 inçlik iPhone ekran oluşturmaya yeteceğini ortaya çıkardı.

4,5-5,5 inç arası büyüklükte ekrana sahip iki farklı telefon piyasaya süreceği konuşulan Kaliforniya merkezli teknoloji devi, mobil pazara çok daha dayanıklı bir çözüm sunmakta kararlı görünüyor. Bunun için GT Advanced ile safir cam ekran maliyetlerini düşürmeye yönelik yüzlerce üretim makinesi satın alan şirket, sonbaharda çıkış yapacak akıllı telefon ve telefonlarıyla sektörde yeni bir ilke imza atmayı planlıyor.

Bu ay üretime başlaması beklenen Mesa, Arizona'daki tesisin işletmecisi GT Advanced, daha önce mobil teknoloji fuarlarında sergilediği safir cam ekranlarıyla endüstride dikkat çekmeyi başarmıştı. Safir kristalden imal edilmiş bir ekrana sahip akıllı telefonların günlük yaşamda çizilmesi neredeyse imkansız. Aşağıdaki iki videoyu izleyerek safir cam ekranın iPhone 6'yı ne kadar dayanıklı hale getirebileceğini görebilirsiniz.