Menü Arama

Apple iPhone 6s'nin 12 megapiksellik kamerasından yeni detaylar

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Apple iPhone 6s'nin 12 megapiksellik kamerasından yeni detaylar

Resmi tanıtımına üç ay uzaklıkta olduğumuz iPhone 6s ve Plus sürümü, son dönemde gizliliğini en uzun süre muhafaza eden Apple telefonları oldu. Önceki iPhone modellerinde aylar öncesinden başlayan sızıntı serüveni henüz iPhone 6s serisi ürünleri önüne katmış değil. Ancak seri üretimin yaklaştığı şu günlerde tedarik zincirinden daha ciddi donanım raporları gelmeye başladı.

IHS'nin birkaç hafta önce ileri sürdüğü 12 MP daha küçük piksellik kamera sensörü iddiasından sonra şimdi de Japon medyası 2015 model Apple telefonunun kamera tercihi hakkında bir rapor yayımladı. Geçen sene iPhone 6 ve 6 Plus için düşünülen RGBW kodlamaya sahip 12 MP çözünürlüklü Sony Exmor sensörünün bu sene iPhone 6s'de kendine yer bulacağını bildiren Uzak Doğu medyası, yeni iPhone ile kamera çözünürlüğünde artış olacağını büyük ölçüde netleştirmiş oldu.

Ağustosta tanıtılacağına dair iddialar olsa da eylülden önce resmiyet kazanması beklenmeyen yeni iPhone akıllı telefonları, 14 nm üretim süreciyle geliştirilen yeni Apple A9 yongası, 2 GB LPDDR4 sistem belleği ve iOS 9 işletim sistemini beraberinde getirecek.