Menü Arama

iPhone 6s: 4G LTE Cat.6 modem ve 4K video destekli kamera

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iPhone 6s: 4G LTE Cat.6 modem ve 4K video destekli kamera

Önceki gün ilk kasa görüntüleri internete sızan iPhone 6s, bugün iç donanımıyla alakalı sızıntılarla gündemde. Yine çok önemli bir sızıntıya imza atan 9to5Mac, yeni nesil Apple telefonunda yer alacak bazı özellikleri somut delillerle gün yüzüne çıkardı.

Ocakta meşhur KGI analisti Ming-Chi Kuo tarafından ileri sürülen yeni iPhone'de Qualcomm MDM9635M modem çipinin kullanılacağı iddiası, ortaya çıkan anakart görüntüleri sayesinde kesinlik kazandı. iPhone 6 ve 6 Plus modellerine eşlik eden 28 nm'lik MD9615M'nin aksine 20 nm üretim süreciyle geliştirilen MD9635M modemi, iPhone 6s ve 6s Plus kullanıcılarına 300 Mbps mobil veri indirme imkanı tanıyan LTE Cat.6 desteğini beraberinde getirecek. Bununla birlikte üretim sürecindeki değişiklik sayesinde bu modemin mobil veri kullanımında enerji tüketimini ciddi oradan azaltacağını söyleyebiliriz.

Force Touch destekli ekran ve LTE Cat.6 kabiliyetine sahip yeni modemden sonra iPhone 6s ile 6s Plus telefonlarının yeni kamera sensörlerini beraberinde getirmesi bekleniyor. FaceTime kamerasını 5 MP çözünürlüklü yeni bir sensörle değiştireceği ifade edilen Apple, Sina Weibo üzerinden paylaşılan Foxconn'a ait şematiklere göre, ana kamera olarak da 4K Ultra HD video çekim desteğine sahip bir 12 MP donanımı uygun görmüş. Henüz bu belgeyi doğrulamak mümkün olmasa da aylardır devam eden söylentilerin büyük bir kamera güncellemesi yönünde seyretmesi herşeyi açıklıyor.