Menü Arama

Apple, OLED ekrana geçişi 2017'de iPhone 7s ile yapabilir

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Apple, OLED ekrana geçişi 2017'de iPhone 7s ile yapabilir

Mobil pazarın en popüler ürünü iPhone, tüketiciler kadar donanım tedarikçileri için de büyük ehemmiyete sahip. Geçtiğimiz yıl sonunda sektörün önde gelen OLED üreticileri Samsung ve LG ile bir araya gelen Apple, üretim kapasitesi ve gelecek yatırımlar üzerine mutabakata varmıştı. OLED ekranlı ilk telefonunu 2018'de piyasaya sürmesi planlanan teknoloji devi, bu konuda ilk rapor yayımlayan kaynaklardan biri olan Nikkei'ye göre planlarını bir sene erkene almayı başarmış.

Son dönemde OLED üretiminde önemli gelişmeler yaşanıyor. LG, yeni OLED üretim tesisini hizmete sokmasıyla gelecek yıl amiral gemi telefonlarında OLED ekran kullanmaya başlayacak. Samsung ise şimdiden müşterilerini kavisli Super AMOLED ekranlarla buluşturmaya başladı bile. Önümüzdeki birkaç yılda OLED üretim kapasitesini artırmak adına milyarlarca dolar harcayan Koreli şirketlerin yanı sıra Çin hükümetinin desteğiyle üretim faaliyetlerine hız veren bir düzine Çinli panel üreticisi de OLED yarışına dahil olmuş durumda. Ancak sadece Samsung ve LG'nin Apple standartlarında tedarik sağlayabilecek olması endüstrinin ileri gelenlerini endişelendiriyor.

Henüz pazarın iPhone gibi yüksek satış rakamlarına sahip bir ürünün ekran türü değiştirmesine hazır olmadığını düşünen sektör analistlere göre değil iPhone 7s, 2019'dan önce OLED ekranlı bir Apple telefonunun piyasa yüzü görmesi zor görünüyor.