Menü Arama

Apple, hatalı iPhone şarj aletleri için değişim programına başladı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Apple, hatalı iPhone şarj aletleri için değişim programına başladı

Apple, 5 wattlık hatalı şarj aleti değişim programını resmen başlattı. Türkiye dahil onlarca ülkeyi kapsayan program, 2009-2012 yılları arasında satılmış olan iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S kullanıcıları ile bu dönemde şarj aleti satın almış tüketicileri kapsıyor. Aşırı ısınarak güvenlik riski oluşturabileceği tespit edilen şarj aleti, 2012'de yerini aynı görünümlü bir üst versiyona bırakmıştı.

A1300 model numaralı ve CE belgesine dair logonun koyu renkle işlendiği bu şarj aleti, 2009 ve 2012 yılları arasında satılan iPhone modelleriyle birlikte verilmişti. Tek satılan aletlerle birlikte hatalı şarj cihazı bulunduran milyonlarca tüketici olduğu tahmin ediliyor. Firma ve tüketicileri için büyük ehemmiyete sahip bu değişim programının kapsadığı ülkeler şöyle;

Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Vietnam ve Yunanistan.

Tüketicileri en yakın Apple Store'den değişim için randevu almaya, yetkili servis sağlayıcısıyla irtibata geçmeye veyahut anlaşmalı mobil iletişim operatörüne başvurmaya çağıran teknoloji devi, bir telefon ile birlikte alınan şarj aletinin değişimi için cihazın seri numarasına ihtiyaç duyulduğunu ve bu cihazların ancak satın alınan iPhone kontrol edildikten sonra değiştirileceğini hatırlatıyor. Değişim programı için yayımlanan resmi destek sayfasını aşağıdan ziyaret edebilirsiniz.