Menü Arama

Apple Store Türkiye 4 Nisan'da resmen faaliyete geçiyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Apple Store Türkiye 4 Nisan'da resmen faaliyete geçiyor

İnşasına yaklaşık bir yıl önce başlanan Türkiye'nin ilk Apple Store perakende satış mağazası önümüzdeki ay resmen faaliyete geçiyor. İstanbul'daki Zorlu Center'in ortasına yerleştirilen mağaza, teknoloji devinin New York'taki meşhur Fifth Avenue mağazasına benzer bir mimariye sahip olacak. Uzay üssü şeklindeki yeni Apple kampüsünü dizayn eden ve aynı zaman Wembley stadyumunun da tasarımcısı olan Norman Foster imzası taşıyan Zorlu Center bünyesinde mağaza, uzun bir bekleyişin ardından 4 Nisan tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Apple CEO'su Tim Cook ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleştirilecek geniş kapsamlı bir açılış organize eden yetkililer, 4 kattan oluşan 20.000 metrekarelik mağazaya İstanbulluların büyük ilgi göstereceğini tahmin ediyor. Türkiye'deki resmi ürün satışına Kasım 2013'te başlayan Cupertino merkezli üretici, 4 Nisan tarihinden itibaren fiziksel mağazası üzerinden de perakende satış faaliyetleri yürütecek. Dış kısmı dev camlarla kaplı olacak mağaza, yalnızca bir satış kanalı değil, aynı zamanda Apple aygıtlarını tecrübe etmek ve mevcut ürün kullanıcılarına satış sonrası destek sunmak üzere geliştirilmiş bir adres olacak.

Apple'nin ikinci Apple Store mağazası ise; bugün Üsküdar'da alışveriş bölümü hizmete giren Akasya Acıbadem AVM'de yer alacak. Henüz kesin açılış tarihi bilinmeyen bu mağazanın Zorlu Center'deki mağazadan daha küçük olması bekleniyor.