Menü Arama

2015'te 8,5 milyon Apple Watch satılacağı tahmin ediliyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
2015'te 8,5 milyon Apple Watch satılacağı tahmin ediliyor

Piyasaya sürülmeden akıllı saat endüstrisinin çehresini değiştirmeyi başaran Apple Watch, şimdiden 2015'in en popüler giyilebilir elektroniği oldu bile. Tayvan'dan gelen son analize göre; yıl sonunda Apple saatinin bu başarısı sektör liderliği ve on milyona yakın satış rakamıyla taçlanacak.

2014'te 5 milyonun altında kalan akıllı saat satışlarında, Android tabanlı çözümler yüzde 16'lık pazar payı elde edebildi. Ancak önümüzdeki nisan ayında satışa çıkacak Apple saatinin 8,5 milyon civarında satması ve yıl sona erdiğinde piyasanın yüzde 65'ine hakim olması bekleniyor. Diğer akıllı saat üreticilerinin de satışlarını artıracağı öngörülse de, 13 milyona ulaşan piyasa hacminin büyük bölümünü Apple işgal edecek.

Satışa çıktığında 400 milyon potansiyel alıcısının mevcut olacağı ifade edilen Apple Watch, Kaliforniyalı şirketin iPhone kullanıcılarını bu pahalı aygıtı edinmeye ikna etmesine bağlı olarak 23 milyona kadar çıkan satış tahminleriyle anılıyor. Hafta içerisinde piyasa değeri 720 milyar dolara ulaşan ve şimdiye kadar 700 milyar dolar barajını aşan ilk şirket ünvanını elde eden Apple'nin iPhone 6 ve 6 Plus telefonlarında sağladığı başarıyı Apple Watch ile devam ettirmesi çok zor olmayacak gibi görünüyor.

İki sene önceki felaket senaryolarına inat ekonomi tarihine geçecek başarılara imza atan Apple, 2010'daki iPad tablet bilgisayarından sonra ilk kez bu kadar büyük bir yeni ürün sunumuna hazırlanıyor. iPad'den beş sene sonra tam manasıyla bir teknoloji devine dönüşen Apple'nin haliyle hata yapma lüksü de kalmadı. Bu nedenle hazırlık süreci uzun tutulan Apple Watch, bakalım tüm bu çalışmaların hakkını verebilecek mi?