Menü Arama

İki farklı büyüklükteki Apple Watch akıllı saati resmiyet kazandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
İki farklı büyüklükteki Apple Watch akıllı saati resmiyet kazandı

Bugünkü büyük Apple tanıtımında gün yüzüne çıkması beklenen sürpriz cihaz, iWatch idi. Her ürününde "i" markalamasını kullanmaktan vazgeçtiği farkedilen Apple, yeni akıllı saatine Apple Watch adını vermiş. Standart 22 mm ve özel 38 mm kayış türlerine destek sunan iki farklı versiyonu bulunan Apple saati, lüks görünümü ve pahalı materyal tercihleriyle iPhone kullanıcılarının cebini yakacak yeni bir oyuncak olarak piyasaya sürülecek.

Ekran: Safir camla korunan kare dokunmatik ekrana sahip Apple Watch, normal dokunuş, ekrana hafifçe vurma ve bastırarak dokunmayı ayırt edebilecek bir dokunmatik panelle geliyor. Böylece küçük ekranlı aygıtın çok daha kolay bir şekilde kullanılabilmesini sağlayan ekran, yanlara doğru kavis alan camı sayesinde harika bir görünüm kazanıyor.

Kasa: Kasa özelliklerine fiziksel düğmelerle başlayalım. Kendine özel bir arayüz kontrol tuşu bulunan saat, dijital taç adı verilen bu buton sayesinde ana ekrana dönme, yakınlaştırma, uzaklaştırma, listelerde aşağı yukarı sürükleme işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak. Kızılötesi sensör ve görüntüleme diyotlarıyla döndürme hareketleriini algılayarak arayüze uygulayan taç, bir "trackball" görevi üstleniyor.



Saatin ikinci fiziksel düğmesi olan Digital Touch uygulamasına atanmış normal tuş sayesinde ise Apple saatini kullanan arkadaşlarınızla özel bir paylaşım ağına yönlendiriliyor ve bu platformdan saatler arası iletişim sağlayabiliyorsunuz.

Taptic Engine ve Apple S1 adlı özel bir çipin mevcut olduğu küçük bir kare anakarttan gücünü alan Apple Watch, paslanmaz çelik kasa ve zirkon kaplı arka yüzeye sahip. Aygıtın arkasına yerleştirilen kızılötesi ışın, LED ışık, nabız ölçer gibi sensörler dört safir lensle kullanıcının bileğinden vücudu ile ilgili tüm verilere ulaşabiliyor. Bunun dışında jiroskop ve ivme ölçere sahip Apple Watch, konum belirleme için iPhone'nin GPS özelliğinden faydalanıyor.

Sıradan kasa sürümünün yanında iki farklı versiyonu daha bulunan Apple Watch'ın Watch Sport sürümü, sıradan alüminyumdan %60 daha hafif anotlanmış alüminyum kasa ve iyon değişimiyle kuvvetlendirilmiş ekranı bulunuyor. Çok daha hafif bir yapıya bürünün Sport sürümünün yanı sıra Watch Gold ile sıradan altından iki kat daha sert 18 ayar altın kaplı lüks bir saat de piyasaya sürülecek.



Yazılım: Kullanıcı tarafından düzenlenebilir yüzlerce hazır saat yüzü bulunan Apple Watch, aynı zamanda "widget" desteğine de sahip. Hava durumu, takvim bilgisi, müzik çalar ve diğer birçok araç, Android Wear platformu ile Apple Watch arasındaki büyük benzerliklerden yalnızca biri.

Yukarıda görebileceğiniz benzersiz uygulama arayüzüne sahip Apple saatini dijital taç düğmesi ile kolayca kontrol etmek mümkün. Şimdilik tıpkı Android'li rakipleri gibi uygulamalardan uyarı toplama fonksiyonuna sahip Apple Watch, firma tarafından hazırlanan WatchKit sayesinde ek işlevler kazanabilecek. Kullanılabilmesi için bir iPhone'ye ihtiyaç duyan saat, yeni iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin NFC çipi ile temazsız ödeme sistemlerinde kullanılabilecek.

Apple tarafından hazırlanan fitness ve sağlık uygulamaları, saati fonksiyonel bir spor yardımcısına dönüştürüyor. Nike ve diğer Apple iş ortaklarından gelecek saat uygulamalarıyla cihazın bu yönden en güçlü giyilebilir elektronikler arasında yer alacağı tahmin ediliyor. Saatin uzaktan kontrol özellikleri de Apple ekosistemindeki yerinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.

Apple Watch, maalesef 2015 başına kadar piyasaya sürülmeyecek. Çok sayıda kayış seçeneğiyle birlikte satışı gerçekleştirilecek saat, 349 dolar fiyatla alıcı bulacak.