Menü Arama

BlackBerry, bütçe dostu BB 7.1 işletim sistemli 9720'yi duyurdu

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
BlackBerry, bütçe dostu BB 7.1 işletim sistemli 9720'yi duyurdu


Modern akıllı telefon akımına ayak uyduramayan Kanadali telekomünikasyon şirketi RIM, QNX tabanlı yeni nesil işletim sistemi BlackBerry 10 ve yeni ürün serileri ile 2013'te yeniden yükselişe geçmeyi umuyordu. 30 yıllık şirketin smini mobil cihazlarına eşlik eden BlackBerry ile değiştirmeyi de göze alan Research in Motion'un son hamleleri de gerek mobil piyasada gerekse borsadaki düşüşünü engelleyemedi.

Tecrübeli üretici, dün yayımladığı bir basın açıklamasıyla BlackBerry'i kurtarabilmek için başka bir firmayla ortaklığa gitmek, şirketin tamamını veya bazı mülklerini satmak ve yeniden özel şirket statüsüne girmek gibi çeşitli seçenekleri değerlendirmek amacıyla iki hukuk firması ve JP Morgan ile birlikte çalışmalarda bulunacağını ilan etti. Firmanın geleceği parlak görünmese de bu durum BlackBerry'i yeni ürün tanıtımlarına devam etmekten alıkoymadı.

Geçen ay prototip görüntüleri internete sızdırılan Samoa kod adlı BlackBerry 9720 resmen duyuruldu. BlackBerry 10 işletim sistemini giriş seviyeye taşıyamayacağını anlayan üretici, 9720 ile BB 7.1 platformuna dönüş yaptı. Alt segment için bütçe dostu, QWERTY klavyeli ve sosyal özellikleri ön plana çıkarılmış bir ürün geliştirdiğini ifade eden BlackBerry, 9720'nin akıllı telefonlara terfi etmeyi planlayan tüketiciler için en uygun çözüm olacağını iddia ediyor.

BlackBerry 97202.8 inç büyüklüğünde 480 x 360 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, 806 MHz Marvell Tagor MG1 işlemci, 512 MB RAM, 512 MB eMMC dahili hafıza, 32 GB'ye kadar microSD desteği, 5 MP kamera, Wi-Fi 802.11 b/g/n, BlackBerry Messenger, BBM düğmesiyle Facebook, Twitter ve BBM üzerinden aynı anda paylaşım yapabilme imkanı, 1.450 mAh pil ve QNX tabanlı BlackBerry 7.1 platformuna sahip 9720'nin siyah, beyaz, mavi, pembe ve mor renk seçenekleri mevcut olacak.

9720 için bazı resmi aksesuarlar da piyasaya süreceğini bildiren BlackBerry, fiziksel klavyeli yeni telefonuyla Asya, Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika ülkelerini hedef alıyor. Henüz satış fiyatı kesinleşmemiş olan BlackBerry 9720'ye ait ilk tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

BlackBerry 9720 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız