Menü Arama

Daha uygun fiyatlı sekiz çekirdeğe sahip Casper VIA V8C çıktı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Daha uygun fiyatlı sekiz çekirdeğe sahip Casper VIA V8C çıktı

Bin liranın üzerinde fiyatlandırılan VIA V8, Casper'in şimdiye kadarki en pahalı akıllı telefonu olmuştu. 32 gigabayt dahili hafıza ve sekiz çekirsekli çipset, cihazın bu kadar pahalı olmasına sebep olan unsurların başında geliyor. Sekiz çekirdekli mimariyi iyi pazarlayan, ancak yüksek fiyat nedeniyle istediği satış hedeflerini tutturamadığı tahmin edilen Casper, yeni bir V8 sürümü daha piyasaya sürdü. VIA V5'ten sadece 100 lira daha pahalı olan yeni V8C, sekiz çekirsekli yongadan gücünü almaya devam ediyor.

V8 ile VIA V8C arasındaki en belirgin donanım farklılıkları şöyle; 4,7 inç 1280 x 720 piksel ekran, 1,4 GHz sekiz çekirdekli MediaTek MT6592M çipset, 2 GB RAM, 16 GB hafıza, 13 MP arka, 5 MP ön kamera, 7,6 mm kalınlık, 124 gram ağırlık, 2.000 mAh pil. Bunun dışındaki diğer özellikleri benzer olan iki telefonun ODM'si bile aynı. Hindistanlı Micromax, Canvas Knight Cameo A290 modelinde kullandığı donanımı Casper için V8C haline getirmiş. Daha önce iki üretici V8 için de işbirliğine gitmişti.

799 TL satış fiyatıyla bayram ertesi tüm teknoloji mağazalarında satılmaya başlayacak Casper VIA V8C, muhtemelen önümüzdeki dönemlerde Casper'in Ümraniye, İstanbul'daki tesislerinde üretilmeye başlayacak. Ancak şimdilik bir Türk markasını taşısa da, VIA serisinin yeni üyesi ithal edilerek ülkemizde piyasaya sürülüyor.