Menü Arama

Samsung Galaxy Alpha'nın Gorilla Glass 4 cama sahip olduğu açıklandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung Galaxy Alpha'nın Gorilla Glass 4 cama sahip olduğu açıklandı

New York merkezli dayanıklı cam üreticisi Corning, geçen ay mobil cihazlar için dördüncü nesil çözümünü tanıtmıştı. İki kat daha sert yapıda olduğu ileri sürülen Gorilla Glass 4, Discovery Channel'in ünlü efsane avcısı MythBusters programına dahi konu oldu. Bu pazarlama faaliyetleri sayesinde kısa sürede ünlenen cam hakkında bilinmeyen bir detay bugün üreticisi tarafından açıklandı.
Samsung Galaxy Alpha
Gorilla Glass 4 korumalı ilk cihazların 2015'te piyasaya sürüleceği tahmin edilirken, bugün Corning tarafından yayımlanan bir basın açıklamasıyla aslında camın halihazırda kullanımda olduğu ortaya çıktı. Samsung'un 6,7 milimetre kalınlığındaki ultra ince akıllı telefonu Galaxy Alpha, Gorilla Glass 4'ün kullanıldığı ilk çözüm olarak duyuruldu. Ağustosta tanıtılan akıllı telefon, 0,7 milimetrelik Gorilla Glass 3 yerine sadece 0,4 mm kalınlığındaki GG4'ü bünyesinde barındırıyormuş.

Mobil sektörün lideri olarak tedarik zincirindeki üstünlüğünü konuşturan Samsung'un iş ortağı Corning ile sonraki cam teknolojisine erkenden erişim sağlamak üzere bir işbirliği sağladığı görülüyor. Galaxy Alpha ile 2015'te bu cam sayesinde 7 milimetrenin altında çok daha fazla ürün geliştirilebileceği de işaret edilmiş oldu. Ultra ince yeni nesil telefonlar hakkında daha fazla bilgi için bizi takip edin.