Menü Arama

Google, iki akıllı saat geliştirdiğini doğruladı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Google, iki akıllı saat geliştirdiğini doğruladı

İlk kez Android Police tarafından ekimde gündeme getirilen Google akıllı saati projesine resmi doğrulama geldi. Firmanın Android Wear departmanında ürün müdürü olan Jeff Chang, iki akıllı saat üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Tahminlerin aksine Pixel serisi çözümler gibi tamamen Google tarafından geliştirilmediği, Nexus programı gibi üretici ortakla hareket edildiğini öğrendiğimiz saatler, yine üretici firmanın markasıyla piyasaya sürlecek. 2017 ilk çeyreği sona ermeden satışına başlanacağı açıklanan saatlere Android Wear 2.0 işletim sistemi eşlik edecek.

Google Assistant ve NFC ile temassız ödeme teknolojilerine desteği beraberinde getirecek olan Android Wear 2.0, Android cephesinde giyilebilir elektronik pazarının seyrini değiştirebilecek potansiyel taşıyor. Eşlendiği telefondan çok daha bağımsız saatler geliştirilmesinin yolunu açacağı belirtilen yeni yazılım, ilk kez Google'nin Nexus saatlerinde kullanılacak. Bu özel projede Google'ye ortaklık yapan ismin LG, Huawei ya da Lenovo/Motorola'dan birisi olduğu tahmin ediliyor.