Menü Arama

Büyük ekranlı Google Pixel 2 projesini LG üstlenmiş olabilir

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Büyük ekranlı Google Pixel 2 projesini LG üstlenmiş olabilir

Google, Nexus programından sonra markasının donanım piyasasındaki etkisini artıran Pixel telefonlarını satışa sunmuştu. HTC ile birlikte geliştirilen telefonların bu sene de Tayvanlı üreticiye emanet edileceği biliniyordu. Fakat AndroidPolice sitesinin birkaç farklı kaynağı tarafından teyit edilen yeni bir gelişmeye göre Pixel 2 XL projesi rafa kaldırıldı. Muskie kod adını taşıyan bu proje yerine daha geniş ekranlı taimen modeliyle yoluna devam edecek olan Google, bu sene iki farklı üreticiden çıkan Pixel telefonlarıyla tüketicinin karşısına çıkabilir.

Pixel 2 serisinin 5 inçlik orijinal Pixel telefonunun muadili olan "Walleye" ve ekran büyüklüğü 6 inçe çıkan Pixel XL muadili "Taimen" çözümlerinden oluşacağı tahmin ediliyor. İlk planlamadaki gibi küçük modeli HTC üretecek, fakat firmanın üretmesi planlanan asıl Pixel XL halefinin iptal edilmesiyle bu kategoriye LG imzası taşıyan Taimen yerleştirilecek. Her iki telefonun da Qualcomm Snapdragon 835 çipsetle donatılacağı bilgisi dışında kesinleşmiş bir teknik detay bulunmuyor.

Geçen yıl ekimde satılmaya başlayan Google Pixel telefonlarının bu yıl da aynı dönemde resmiyet kazanıp tüketiciyle buluşması bekleniyor. İkinci nesil çözümler ve LG'nin üretime el atmasıyla satış ağının da genişlemesi ümit ediliyor.