Menü Arama

Snapdragon 810 çipsetli HTC Hima (One M9) detaylandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Snapdragon 810 çipsetli HTC Hima (One M9) detaylandı

HTC ile alakalı birçok doğru iddia ortaya atan ve ciddi sızıntılar gerçekleştiren @upleaks, Twitter hesabından son olarak Hima kod adlı bir cihazı detaylandırdı. HTC'nin 2015 için hazırladığı amiral gemisi olarak nitelendirilen Hima, aslında şimdiye kadar One M9 olarak bildiğimiz One serisinin sonraki tepe modelinden başkası değil.

Full HD (1920 x 1080 piksel) ekran çözünürlüğü standardını bırakmaya niyetli görünmeyen Tayvanlı üretici, son iki One modelinde olduğu gibi Hima'da da Full HD bir Super LCD panel kullanacak. 5 inçlik bu panele Qualcomm'un 20 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen sekiz çekirdekli Snapdragon 810 yongada sistem çözümü eşlik edecek. 2 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A57 ve 1,5 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 olmak üzere toplam iki işlem kümesi bulunan 64-bitlik yonga, Adreno 430 grafik işlemcisi ve 3 GB LPDDR3 sistem belleği modülünü beraberinde getirecek.

Ultrapiksel ile istediği başarıyı elde edemeyen HTC, kendi görüntüleme ekipmanlarını bir kenara bırakıp Hima'yı Sony'nin bu yıl müşterilerine satmaya başladığı 20,7 MP Exmor RS sensörüyle donatacak gibi görünüyor. Ön yüzde ise, 13 MP'lik bir kamera veya Ultrapiksel tabanlı bir donanım yer alacak. Bu harika cihaza 2.840 mAh büyüklüğünde bir pil enerji sağlayacak.

Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ve HTC Sense 7.0 kullanıcı arayüzünün önyüklü olduğu ilk akıllı telefon olarak Mart 2015 gibi satışına başlanacağı ileri sürülen HTC Hima, şimdilik kasa tasarımı ve resmi isimlendirmesi hakkında herhangi bir ipucu vermedi. Önümüzdeki yıl gelmesi muhtemel yeni iddialarda görüşmek üzere.