Menü Arama

HTC One 2'nin kullanıcı arayüzü Sense 6.0 görüntülendi

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
HTC One 2'nin kullanıcı arayüzü Sense 6.0 görüntülendi

HTC, şimdiye kadar tüm Android telefonlarında fiziksel dolaşım düğmeleri kullandı. Ancak ortaya atılan son iddialar, firmanın yeni amiral gemisinde platformun Ice Cream Sandwich sürüm ailesinden bu yana mevcut olan ekran üzerindeki dolaşım çubuğuna geçiş yapacağını bildiriyor. Söylentileri doğrulayan ilk somut delil, iddiayı ilk ortaya atan kaynaklardan biri olan @evleaks tarafından yayımlandı.

Yeni kullanıcı arayüzünü HTC Sense 6.0 olarak isimlendirmesi beklenen Tayvanlı üretici, Android işletim sisteminin ilk yıllarında kendi tasarımı bu arayüz sayesinde büyük bir patlama yapmıştı. Son yıllarda gelen güncellemeler, arayüzün eski cazibesini yitirmesine neden olmuştu. HTC, bu sene BlinkFeed ana ekran fonksiyonunu arayüzle tamamen bütünleştirerek daha güzel bir tasarım ortaya çıkarmış gibi görünüyor. Android 4.4 KitKat'ın saydam formdaki, beyaz ögelere sahip uyarı çubuğunu kullanan arayüzün kendine has çizgilerle oluşturulmuş yine saydam bir ekran düğmeleri takımını beraberinde getireceği de ekran görüntüsü sayesinde kesinleşiyor.

Mart ayında tanıtılması beklenen M8 kod adlı HTC One 2'ye eşlik edecek KitKat üzerine entegre edilmiş Sense 6.0'ın ilk görüntüsünü aşağıdan inceleyebilirsiniz.