Menü Arama

HTC sıvı metal telefon kasası için kolları sıvıyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
HTC sıvı metal telefon kasası için kolları sıvıyor

Akıllı telefonlardaki rekabet artık belli bir noktada benzer ürünlerin birbiri arasındaki yarış ile gerçekleşirken firmalar, donanımı hızlandırarak, müzik ve kamera gibi bazı özellikleri öne çıkartarak ya da tasarımla farklılaşarak çıkardıkları ürünler daha fazla ilgi görmeye başladı. HTC’de bu farklılaşma içinde son yıllarda telefonlarda ara ara gündeme gelen sıvı metal teknolojisini yeni telefonlarında kullanmaya hazırlanıyor.

Apple iPhone 4’de kullanılacağı da bir ara gündeme gelen sıvı metal zirkonyum, titanyum, nikel ve bakır madenlerinin alaşımına verilen bir isim. Sıvı metalin özelliğiyse hem hafif olması hem de şu an piyasadaki birçok yapı maddesine göre çizilme ve aşınmalara karşı daha dayanaklı olması. Sıvı metalin şimdilik kullanıldığı yerler ise iPhone’larda yer alan SIM kart tepsisi.

HTC de gelecekte üreteceği akıllı telefonlarda bu teknolojiyi kullanmak için Jabon International ile işbirliği haline girerek yeni teknoloji üzerinde çalışmak için mühendis alımlarına başladı. HTC’nin HTC One modelinde kullanmakta olduğu teknolojinin de dayanıklı yapıda olması ise sıvı metal kasalar için bir süre daha bekleyeceğimizi gösteriyor. Teknoloji uzmanları da henüz teknolojinin yeni olduğunu, HTC’nin mevcut teknolojisi ile bir süre daha devam ettikten sonra geçmesi gerektiğini ayrıca belirtiyorlar.