Menü Arama

Huawei, 2021'de akıllı telefon pazarının lideri olmayı hedefliyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Huawei, 2021'de akıllı telefon pazarının lideri olmayı hedefliyor

Huawei, geçen yıl 100 milyon akıllı telefon satış barajını aşarak büyük yükseliş gerçekleştirmişti. Küresel çapta üçüncülük, Çin pazarında ise liderliği eline alan telekomünikasyon devi, kendine önümüzdeki beş yılda sektör birinciliğine kadar uzanan bir program belirlemiş. MWC 2016'ya katılan şirket CEO'su Richard Yu, Çin medyasına verdiği mesajla dünya devi üreticilere meydan okudu.

2-3 yıl içerisinde halihazırda mobil pazarın ikincilik koltuğunda oturan Apple, ardından 2021'e kadar Samsung'u geride bırakarak akıllı telefon piyasasının yeni lideri olmayı hedefleyen Huawei, bunu başarmak için ABD pazarında operatör ilişkilerini geliştirerek batıdaki pazarlama faaliyetlerini artırmayı planlıyor. Apple ve Samsung'un aksine yükselişine Uzak Doğu'dan başlayıp batıya doğru yayılma politikası güden Shenzhen merkezli üreticinin son dönemde Avrupa'da etkinliğini giderek artırmış olması üçüncülük koltuğuna oturmasında büyük rol oynamıştı.

Huawei'nin zirveye uzanan son iki basamak için seçkin pazarlarda yükselmesi, marka değerini artırmaya yönelik hamleler hayata geçirmesi gerekiyor. Bu amaçla geçtiğimiz yıl Google'nin Nexus 6P telefonunda OEM görevini üstlenen şirket, Asya'dan çok daha farklı bir sistemin yürürlükte olduğu batıda operatörlerle yakın ilişkilere sahip olması gerekiyor.