Menü Arama

Huawei Ascend Mate 3'ün IFA 2014 tanıtım etkinliği resmileşti

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Huawei Ascend Mate 3'ün IFA 2014 tanıtım etkinliği resmileşti

Huawei, son çeyrekte 20 milyonun üzerinde akıllı telefon satışı gerçekleştirerek dünyanın en büyük üçüncü üreticisi olmuştu. Çin pazarından sonra giriş yaptığı diğer ülkelerde de önemli başarılar elde eden üretici, sonraki amiral gemisini tanıtacağı IFA 2014 kapsamındaki basın konferansını duyurdu. Çinli teknoloji şirketinin 6 inç kategorisine yönelik yeni telefonuyla Berlin'de sahne almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ağustos ayı içerisinde Ascend P7 telefonunu ülkemizde piyasaya sürecek olan Huawei, 6,5 milimetrelik cihazında yeni nesil HiSilicon Kirin 920 yongasına yer vermişti. Mobil performans testlerinde Snapdragon 805'i dahi geride bıraktığı öğrenilen bu yonga, sonraki Huawei telefonunda da yerini alacak. Bahsedilen aygıt, AnTuTu test sonuçları internette yayımlanan MT7-TL100'den başkası değil. Ascend Mate 3 adıyla çıkış yapacağı iddia edilen tablet telefon, 6,1 inç büyüklüğünde 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekranı bünyesinde barındırıyor.

Sekiz çekirdekli ve ARM Mali-T624MP4 grafik işlemcili Kirin 920 çipset, 2-3 GB RAM, 13 MP ana kamera, 5 MP ön kamerayı beraberinde getirecek Mate 3, serinin sene başında tanıtılan ikinci modeli Ascend Mate 2'nin aksine daha fazla ülkede erişilebilir olacak. Ascend Diamond serisiyle birleşmiş gerçek bir amiral gemi modeli olabileceği ifade edilen cihaz, büyük olasılıkla metal çerçeveli bir kasa yapısına sahip olacak. 4 Eylül'de, 16.00 ve 17.30 saatleri arasında düzenlenecek basın etkinliği, Mate 3 ile birlikte firmanın yeni bütçe dostu telefonlarının da duyurusuna ev sahipliği yapabilir.