Menü Arama

Alüminyum kasalı Huawei G8 resmen duyuruldu

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Alüminyum kasalı Huawei G8 resmen duyuruldu

Geçen sene IFA 2014 fuarında tanıtılan Huawei'nin Ascend G7 akıllı telefonu yenilendi. Çin'de resmiyet kazanan G8 adlı yeni cihaz, G7'nin halefi olarak Asya ve Avrupa piyasalarına sunulacak. Ülkemize 999 ₺ fiyatla giriş yapan Ascend G7'nin yenilenmiş versiyonu, 2 GB RAM + 16 GB hafıza ve 3 GB RAM + 32 GB hafıza olmak üzere iki farklı donanım komfigürasyonuna sahip.

5,5 inç Full HD IPS LCD ekran, 1,7/1,0 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 çipset, microSD yuvası, çift SIM desteği, 4G LTE, 3000 mAh pil ve Android 5.1 Lollipop işletim sisteminin bünyesinde barındıran Huawei G8, yekpare alüminyum kasa ve kenarları kavisli Corning Gorilla Glass dayanıklı camla korunuyor. Çift LED flaşlı telefonun arka kısmında parmak izi okuyucu da bulunuyor.

Ascend isminden yoksun olarak satılması beklenen G8'in 2 GB RAM + 16 GB hafızaya sahip sürümü 370$, 3 GB RAM + 32 GB hafızalı sürümü ise 434$ fiyat etiketini taşıyacak. Altın renkli vversiyonuna ait basın görüntüleri yayımlanan cihazın başka hangi renklerde üretildiği ve Türkiye gibi diğer pazarlar için çıkış tarihinin ne olduğu bilinmiyor.