Menü Arama

Instagram'ın iOS uygulaması yatay mod desteğine kavuştu

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Instagram'ın iOS uygulaması yatay mod desteğine kavuştu


Haziran'da video paylaşım desteği kazanan Facebook'un sahip olduğu sosyal ağ Instagram, video yükleme fonksiyonunun erişilebilir hale gelmesinin ardından kullanıcılarına bu hususta bazı sıkıntılar yaşatmaya başlamıştı. Bir cihaz sahibi, aygıtını video veyahut fotoğraf çekmek için yatay konuma getirdiğinde uygulama bu düzleme uyum sağlamıyordu. Şimdiye kadar programlarına yatay mod desteği ilave etmemiş olan Instagram'ın video paylaşım kanadının açılması bu eksikliği gün yüzüne çıkardı.

Uygulamasının iOS platformunu destekleyen versiyonunu kısa süre önce 4.0.2 sürümüne güncelleyen dijital medya paylaşım platformu, bu yükseltme ile fotoğraf ve video çekimi sırasında yatay konuma getirilen aygıtın sensörleri sayesinde düzlemini değiştirerek cihazın son durumuna göre yatay moda geçebilecek. Bununla birlikte birkaç hafta önce tanıtılan video sabitleme fonksiyonu Cinema, ön kamerayla gerçekleştirilen çekimleri de desteklemeye başladı. Bazı sorunlara çözüm getirecek 4.0.2 sürümlü yeni iOS için Instagram uygulaması, Twitter tarafından geçtiğimiz günlerde dağıtılmaya başlayan Vine güncellemesiyle kıyaslandığında küçük bir yükseltme olarak nitelendiriliyor.

iOS için Instagram uygulamasını iOS 5.0 ve üstü işletim sistemli iPhone, iPad ve iPod Touch serisi mobil cihazlarınıza aşağıdaki bağlantı aracılığıyla yükleyebilir; QR kodunu cihazınıza okutarak direk Apple App Store içerik mağazasından edinebilirsiniz. Yeni güncellemenin ilerleyen günlerde Android platformu için de dağıtılmaya başlaması bekleniyor.

Yazar: Bilal Akgündüz

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.