Menü Arama

Intel, iPhone 7'nin modem tedarikçisi olmak istiyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Intel, iPhone 7'nin modem tedarikçisi olmak istiyor

Yıllardır ARM ile mücadele halinde olan Intel, tüm yatırımlarına rağmen mobil çip piyasasındaki payını istediği seviyelere çıkaramadı. Bu defa hedef değiştirmeye karar veren yarı iletken devi, LTE modem pazarında Qualcomm'un rakibi olmayı kafasına koymuş. VentureBeat.com'un isimsiz kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Intel'in ilk hedefi Apple tedarik zincirine girmek.

2011'de eski iPhone modellerinin modem tedarikçisi Alman Infineon şirketini satın alan Santa Clara merkezli Intel, Münih'teki 1000 kişilik ekibiyle gelecek yıl Qualcomm hakimiyetini bozacak bir modem çipi geliştirdiğini duyurmuştu. Konuyla alakalı son haberler, 7360 model numaralı bu LTE çipinin planlanan şekilde geliştirilip üretilebilmesi halinde iPhone 7 olarak isimlendirilmesi beklenen gelecek Apple telefonunda kullanılacağını aktarıyor. Son dönemde Intel'in Münih ekibinden önemli isimleri bünyesine katan Apple, firmanın yeni modem çipine ilgisini bu ar-ge projesine verdiği katkılarla gösteriyor.

Yeni 7360 LTE modeminin geliştirilmesinde işbirliği içerisinde oldukları ileri sürülen Apple ve Intel, ortaklıklarını daha da ileri taşıma niyetinde. Yine iki teknoloji devinin modem ve diğer yongada sistem elemanlarını bir araya getiren bir tek çip tasarımı üzerinde çalıştıklarını iddia eden kaynak, gelecek Apple telefonlarında Samsung ve TSMC'nin aksine baştan sona 14 nm süreciyle üretilmiş LTE modem gömülü Apple Ax çipsetlerinin yer alacağını düşünüyor.

Enerji tüketimi, hız ve zar alanı konusunda büyük avantajlara sahip LTE modemli tek çip tasarımı, uzun süredir Apple'nin gündemini meşgul ediyor. Eğer şirketin son yatırımları meyvesini verirse gelecekte Apple çipsetlerinin Intel tekeline geçmesi işten bile değil. Üretimde TSMC, Samsung ve LTE pazarında ise Qualcomm'a darbe vuracak bu değişiklik, hiç kuşkusuz Intel'in yarı iletken endüstrisindeki hakimiyetini de garanti altına almış olur.