Menü Arama

iOS 10.1 güncellemesinin ilk deneme sürümü yayımlandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iOS 10.1 güncellemesinin ilk deneme sürümü yayımlandı

Apple'nin son birkaç yılda bünyesine kattığı görüntüleme teknolojisi geliştiren şirketler iOS ekosisteminde kamera performansını giderek yukarı taşımasında büyük rol oynadı. Bu sene çift sensörlü arka kameraya sahip iPhone 7 Plus modelini tüketiciyle buluşturan teknoloji devi, mobil sektörü DSLR kameralara özgü bir görüntüleme efekti olan "bokeh" ile tanıştırdı. Cihazın ilk üretici yazılımında mevcut olmayan portre modu adlı özellik, beta sürümüyle iOS 10.1 işletim sisteminde kendini gösterdi.

Geçen hafta ilk stabil sürümü yayımlanan iOS 10'dan hemen sonra yeni bir güncelleme için deneme çalışmalarına başlayan Apple, geliştiriciler için iOS 10.1'in ilk betasını kullanıma sundu. Bazı sorun çözümleri ve genel performans iyileştirmeleriyle gelen yazılımın en büyük yeniliği ise tanıtım etkinliğinde bahsedilen iPhone 7 Plus'ın bokeh efekt modu.

Portre modunu kullanarak yapılan fotoğraf çekimleri, görüntüdeki belirli bir ögeye derinlik kazandırıp arka planı rastgele bulanıklaştırarak neredeyse üç boyut etkisi oluşturuyor. Bir örneğine aşağıdan göz atabileceğiniz çekim özelliği henüz beta aşamasında olduğu için stabil sürüm iOS 10 kullanıcıları tarafından tecrübe edilemeyecek. Ancak önümüzdeki günlerde yayımlanacak iOS 10.1 genel betasıyla iPhone 7 Plus sahiplerinin kendilerine vaat edilen bu fonksiyonu erkenden test etmesi mümkün olacak.