Menü Arama

iOS 8.4 beta 1 jailbreak edildi

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iOS 8.4 beta 1 jailbreak edildi

iOS 4'ten beri jailbreak aracı yayımlamayan meşhur iOS güvenlik uzmanı i0n1c, son çalışmasını gün yüzüne çıkardı. Ortaya çıkardığı açıklar sayesinde Pangu ekibinin iOS 7 ve iOS 8'deki jailbreak araçlarını oluşturabilmesini sağlayan iOS programcısı, şimdi de iOS 8.4'ün ilk betasını özgürleştirmeyi başardı.

Son iOS yükseltmesini jailbreak edebilmek için eski bir güvenlik açığından faydalanan i0n1c, şimdilik birkaç sorunla mücadele ettiği bu jailbreak yöntemini yakın zamanda genel kullanıma sunmayı düşünmüyor. Zaten programcının diğer iOS güvenlik ekiplerine danışmanlık etmek dışında bir faaliyeti olması da beklenmiyor. Ancak bu gelişme, iOS 8.2'den beri jailbreak edilemeyen mobil işletim sisteminin hala özgürleştirilebilir olduğunu kanıtlaması açısından sevindirici.

iOS 8.4 beta 1'deki jailbreak başarısını kanıtlamak için bir ekran görüntüsü ve video paylaşan geliştiricinin izinsiz kodlarından istifade eden Pangu ekibiyle yaşadıklarından sonra bir daha diğer ekiplere yardımda bulunması zor görünüyor. Yeni jailbreak gelişmelerinden haberdar olmak için bizi takip edin.