Menü Arama

iPhone 8 Touch ID yerine 3D yüz algılama sistemiyle gelebilir

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iPhone 8 Touch ID yerine 3D yüz algılama sistemiyle gelebilir

Ön yüzü neredeyse tamamen ekranla kaplı olacak yeni iPhone 8, iki güvenilir kaynak tarafından ortaya atılan yeni iddiaya göre Touch ID sensörünü kullanmayacak. Ön taraftaki büyük tasarım değişikliği sonrası biyometrik sensörü ekran altına yerleştirmeyi planlayan Apple, mevcut teknolojiden istediği verimi alamamış olacak ki Touch ID'ye alternatif projesini hayata geçiriyor.

Bloomberg ve KGI analist Ming-Chi Kuo'nun son analizinde değendiği bu iddiaya göre, iPhone 8'de Touch ID yerine 3D yüz taraması ve iris algılama sistemi kullanılacak. Parmak izi okuyucundan daha hızlı çalıştığı ve daha çok veri noktasına sahip olduğu için güvenliği artırdığı ileri sürülen sisteme Apple'nin cihaza entegre edeceği yeni Neural Engine çipi güç verecek.

iPhone 8, USB-C portlu cihazlara eşlik eden USB Power Delivery 2.0 standardına da destek sunacak. Böylece 10W hızlı şarj kabiliyeti elde edeceği belirtilen telefonun iPhone 7s modelleriyle birlikte eylülde tanıtılması bekleniyor. Ancak 10. yıla özel Apple telefonu 7s ile 7s Plus'tan daha ileri bir tarihte tüketiciyle buluşacak.