Menü Arama

iPhone 8 Plus'ın şişen batarya sorunu giderek ciddileşiyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
iPhone 8 Plus'ın şişen batarya sorunu giderek ciddileşiyor

İlk olarak Japonya ve Tayvan'da birkaç yeni iPhone 8 Plus sahibinin yaşadığı şişen batarya problemi büyüyor. Kullanıcılardan gelen son raporlara göre, Kanada, Hong Kong ve Yunanistan'da da bazı telefonlarda aynı sıkıntı yaşamış.

Şişen bataryanın ekranı yerinden çıkardığı bu sorunda, bazı cihaz sahipleri birkaç günlük kullanımdan sonra bataryanın şiştiğini bildirirken, bazıları ise yeni kutudan şişmiş bataryaylı ürün çıktığını belirtiyor. Sorun rapor eden ülkelerin farklı bölgelerde oluşu cihazların aynı fabrikada üretilmiş olma ihtimalini düşürüyor. Fakat şişen pillerin aynı tedarikçiden geldiği öngörülüyor. Öte yandan Apple'nin ön panel tasarımında da sorunu ciddileştiren bir sıkıntı olabileceği konuşuluyor.

Şişen bataryanın patlama ve cihaza zarar verme riskinden dolayı sorunla yetkili servise başvuran müşterilerin cihazları incelenmek üzere Apple'ye yollanmış durumda. Gelen raporları incelediğini belirten üretici firma, sorunun ne tür bir donanım hatasından kaynaklandığını çözmeye çalışacak.