Menü Arama

Foxconn, iPhone X serisini Hindistan'da üretmeye başlayacak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Foxconn, iPhone X serisini Hindistan'da üretmeye başlayacak

Yerli üretim olmayan mobil cihazlara ek vergi getiren Hindistan'da, ilk iPhone üretiminin başladığı 2017 yılından sonra Foxconn ve Apple tarafında yeni bir hamle hazırlığı yapılıyor. Hindistan'ın güney kısmındaki Sriperumbudur şehrinde faaliyet gösteren fabrikasını genişletme kararı alan Foxconn, bu yıl iPhone X ve üstü Apple telefonlarının Hindistan'da üretimine başlayacağını doğruladı.

356 milyon dolar yatırım sayesinde hem 25 bin kişiye istihdam imkanı oluşturup hem de katma değeri çok daha yüksek bir marka adına üretime başlayacak olan Çinli Foxconn, bu hamlesiyle Hindistanlıların iPhone tüketim alışkanlığını da değiştirebilir. Yerli üretimi yapılan iPhone SE ve 6s, halen ülkedeki iPhone satışlarının ciddi bir bölümünü oluşturuyor. Yerli üretilecek iPhone X, XR modellerinin piyasaya sürülmesiyle düşen vergi yükü sayesinde potansiyel müşteri ağı genişleyecektir.

Foxconn'un yerli üretim için atağa kalkmasında Hindistan'daki iPhone satışlarının son bir yılda yaşadığı büyük düşüş de etkili olmuş olabilir. 2017'de 3,2 milyon iPhone telefonun satıldığı ülkede Apple, 2018'in ilk yarısında bir milyon telefon bile satamamıştı. 2019'da yerli üretimin bu tabloya nasıl etki edeceğini ise hep birlikte göreceğiz.