Menü Arama

OLED ekranlı tablet-dizüstü melezi Lenovo ThinkPad X1 Yoga tanıtıldı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
OLED ekranlı tablet-dizüstü melezi Lenovo ThinkPad X1 Yoga tanıtıldı

Bugün Las Vegas'ta başlayan CES 2016 fuarına çok sayıda bilgisayarla gelen Lenovo, fuara damgasını vuracak bir ürün tanıttı. Uzun bir aradan sonra ilk kez OLED ekran teknolojisini dizüstü pazarına taşıyan Çinli üretici, 14 inçlik ThinkPad X1 Yoga melez çözümünü OLED ekran seçeneğiyle resmen duyurdu.

14 inç WQHD (2560 x 1440 piksel) çözünürlüklü ThinkPad X1 Yoga, firmanın X1 Carbon serisinden farklı olarak Yoga ailesine özgü menteşe ve dokunmatik ekran desteğiyle geliyor. LCD panelde Full HD, WQHD çözünürlük ve mat ekran seçenekleri bulunan bilgisayar, ayrıca yine WQHD çözünürlüklü bir OLED ekranla da satın alınabilecek. Ultra ince bu ekran sayesinde 1,36 kg seviyesindeki ağırlık 1,27 kilograma düşerken pil ömrü ise iki saat azalarak 9 saate geriliyor. Ancak hızlı şarj sayesinde yarım saatte %50 pil seviyesine ulaşmak mümkün.

Intel'in altıncı nesil Skylake Core i5 ve i7 işlemcileri, 16 GB'ye kadar RAM ve 1 TB'ye kadar PCIe NVMe SSD depolama birimiyle satın alınabilen X1 Yoga'nın LCD ekranlı modelleri bu ay tüketiciyle buluşacak. 1449 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı açıklanan entegre aktif stylus kalem ve özel menteşesi sayesinde çevrilip tablete dönüştürülebilen ekranıyla X1 Yoga, nisanda OLED ekranlı sürümüyle karşımızda olacak.