Menü Arama

Projektörlü tablet bilgisayar: Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Projektörlü tablet bilgisayar: Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Lenovo, bir numaralı dizüstü markası olmasının yanı sıra, yüksek pil ömrüne sahip tabletleriyle de iyi bir tablet üreticisi olduğunu kanıtladı. Son Yoga tanıtım etkinliğinde ünlü ürün mühendisi Ashton Kutcher ile birlikte geliştirilen yeni üst düzey tabletini sergileyen firma, sektörün bu segmentinde ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi. Çinli üretici, tablet kullanım istatistiklerini baz alarak dizayn ettiği cihazıyla bu endüstride çok daha hızlı bir şekilde büyümeyi planlıyor.

13,3 inçlik 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü bir IPS LCD ekranı bünyesinde barındıran Yoga Tablet 2 Pro adlı aygıt, Intel'in 1,86 GHz saat hızına ulaşabilen dört çekirdekli Atom Z3745 yongası, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD desteği, 8 MP arka, 1,6 MP ön kamera, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve 1,5 wattlık iki ön hoparlör ile 5 watt subwoofer'den oluşan 8 eatt gücündeki bir ses sistemini beraberinde getiriyor.

15 saate kadar çıkan kullanım süresiyle bazı akıllı telefonlarla eş değer bir tablo çizen Yoga Tablet 2 Pro, farkını ergonomik tasarımıyla ortaya koyuyor. Bir tarafı 3,7 mm kadar ince olan ve diğer yanı 12,8 milimetreye çıkan 950 gramlık tablet, ağırlığı tek bir tarafta toplayarak tek elle tutulup kontrol edilmesi daha kolay bir cihaz geliştirmiş. Kalın kısmına iki güçlü hoparlör, subwoofer, arka kamera, askı boşluğuna sahip bir masa standı ve bu standı kasadan ayırmak için yerleştirilmiş bir tetik sığdırılan cihaz, tüm bunların yanı sıra 40-50 lumenlik bir piko projrktörü de bünyesinde barındırıyor. 854 x 480 piksellik projektör, 50 inç kadar geniş bir alana görüntü yansıtabiliyor.

Yoga Tablet serisinin ikinci nesil Pro modeli, bir ev eğlence tableti maksadıyla Ekim 2014 sonunda satışa çıkarılacak. 499 dolar fiyat etiketli cihazı yıl sonuna kadar Türkiye'de görmeyi umuyoruz. Aşağıdaki Ashton Kutcher sunumlu ürün videosunu izleyebilirsiniz.