Menü Arama

LG G2 7 Ağustos'ta tanıtılacak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
LG G2 7 Ağustos'ta tanıtılacak


Optimus G ile 2012'de gerek tüketicilerin gerekse mobil endüstrinin beğenisini kazanan LG, bu cihazını referans alarak geliştirdiği Google Nexus serisinin dördüncü telefonu sayesinde marka değerini artırmıştı. 2013'ün başında güncel donanımlı Optimus G Pro'yu duyurarak üst düzey akıllı telefon yelpazesi Optimus G ekseninde genişleten teknoloji devi, geçen ay açıkladığı Qualcomm ortaklığıyla yeni bir mobil cihaz serisi oluşturduğunu ilan etmişti. İlk iki modelin başarılı olmasının ardından yeni G telefonu merakla beklenmeye başlayan LG'den G2 ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

LG, basın mensuplarına yolladığı davetiyelerle 7 Ağustos'ta düzenleyeceği basın konferansını kamu oyuna duyurdu. Ayrıca resmi Youtube kanalından bir tanıtım filmi yayınlayan Güney Koreli üretici, New York etkinliğini "Great 2 Have You" sloganlı organizasyonu için hazırladığı büyük bütçeli reklam kampanyasını haftalar önceden uygulamaya başladı bile.

Optimus markası kullanmayıp sadece G2 olarak isimlendirileceği tahmin edilen akıllı telefon, Qualcomm'un 28nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirdiği Snapdragon 800 serisi MSM8974 yongada sistem çözümü bünyesinde barındıracak. 2.3GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli Krait 400 işlemci ve yeni nesil Adreno 330 grafik birimiyle donatılan MSM8974, G2'ye Ultra HD (3840 x 2160 piksel) çözünürlüklü video çekme ve oynatabilme kabiliyeti, Miracast kablosuz ekran teknolojisi desteği ile Full HD görüntü aktarımı, 4G LTE-Advanced iletişim teknolojisi ve 2560 x 2040 piksele kadar çözünürlüklü ekran desteği getirecek.

Henüz diğer teknik özellikleri kesinleşmemiş olan Android işletim sistemli LG G2, yaklaşık bir ay sonra New York'ta resmiyet kazanacak. Farklı bir tasarım anlayışını beraberinde getireceği iddia edilen amiral gemi sıfatlı aygıt hakkında bilinen tüm detaylara ve internete sızan görüntülere aşağıdaki LG G2 sayfamızdan ulaşabilirsiniz.



7 Ağustos'ta, ABD'nin New York şehrinde düzenlenecek basın etkinliği için hazırlanan ilk tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.



LG G2 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz