Menü Arama

2K ekranlı LG G3'ün pil ömrü

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
2K ekranlı LG G3'ün pil ömrü

Akıllı telefonlar, her sene bir üst kademeye çıkarılan ekran çözünürlükleri sayesinde elektronik dünyasındaki en keskin görüntüyü sağlayan cihazlar haline geldi. Yüksek piksel yoğunluğu ve görüntü kalitesi, aynı zamanda daha fazla güç tüketimi ve daha kısa kullanım süresi anlamına geliyor. Ancak bu ilişki, LG G3 için tersine dönmüşe benziyor. LG, birkaç hafta önce tanıtılan yeni süper telefonuyla bir kez daha teknoloji dünyasını etkilemeyi başardı. G3'ün ilk pil ömrü testleri, azalacağı yerde artış gösteren kullanım süresini doğrulayarak meraklı tüketicileri rahatlattı.

2560 x 1440 piksellik 2K Quad HD çözünürlük standardını benimseyen G3, serinin önceki amiral gemisi LG G2'den daha büyük bir ekran, daha yüksek saat hızında çalışan bir çipset ve yeni donanım elemanlarıyla gelmesine rağmen kullanıcısına daha uzun bir pil ömrü vaat ediyor. PhoneArena tarafından gerçekleştirilen özel bir pil ömrü testinde, 6 saat 48 dakikalık performansıyla LG G2, 2013'ün batarya konusundaki en iyi telefonlarından biri olmuştu. 3000 mAh pilli bu modelden sonra yine aynı miktarda bir güç ünitesine sahip G3'ü çıkaran Güney Koreli üretici, diğer LG G telefonlarında olduğu gibi LG Chem adlı alt kuruluşu tarafından geliştirilen pilin çok daha tasarruflu çalıştığını açıklamıştı.

Üreticinin tanıtım sözcüklerinden fazlası olmayan LG G3'ün enerji tarruflu donanım yapısı, sentetik testlerde tahmin edilenden daha iyi bir iş çıkardı. Cihazın 8 saat 50 dakika seviyesindeki performansı, en yakın rakipleri Galaxy S5'i yarım saat, Xperia Z2'yi 40 dakika ve One M8'i ise 1 saat 38 dakikayla geride bıraktı. LG G3, bu kullanım süresine neredeyse iki kat daha fazla piksele sahip 5,5 inçlik ekranıyla ulaşabildi. Bu delil sonrası endüstrinin ultra yüksek çözünürlüklere bakış açısında ciddi bir değişim olacağı tahmin ediliyor.

LG G3, şarj süresi hususunda ise tam iki saatte tam şarj sağlayan bir şarj adaptörünü beraberinde getiriyor. Bu alandaki en iyi sonuç, 4,5 amperlik bir şarj aletine sahip Oppo Find 7a'nın 84 dakikalık performansı olmuştu.