Menü Arama

LG G4 3K çözünürlüklü bir ekrana sahip olacak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
LG G4 3K çözünürlüklü bir ekrana sahip olacak

Günlerdir HTC ve Samsung'un amiral gemi telefonlarını konuşan teknoloji medyası, LG'yi de unutmuş değil. Bugün ortaya çıkan User Agent profili sayesinde belki de ilk teknik detayı belli olan LG G4, donanım teknolojisi anlamında rakiplerinin bir adım önünde olacak. 3K çözünürlüklü bir IPS LCD ekranla donatılacağı ortaya çıkan akıllı telefon, Güney Koreli üreticinin geçen sene 2K ekranlı ilk küresel telefon olarak satışa sunduğu LG G3 ile elde ettiği başarıyı tekrarlayacak.

2880 x 1620 piksellik ekran, bir süredir dizüstü bilgisayarlar ve monitörlerde kullanılıyor. LG G4 ile ilk kez akıllı telefonlara entegre edilecek olan bu çözünürlük standardı, yıl sonuna doğru geçilmesi beklenen 4K Ultra HD ile Quad HD arasındaki geçiş dönemini oluşturacak.

G4'e ait olduğu bildirilen ve LG internet sitesinde görülen User Agent profili, aslında Amerikalı Verizon Wireless operatörü için hazırlanmış VS999 model numaralı G4 sürümüne ait. LG G3'ün Verizon versiyonu VS985 modeliyle satışa çıkmıştı. Bu veriler göz önünde bulundurulunca, LG G4 için 3K ekran iddiası büyük oranda doğrulanmış oluyor.

Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 çipset, 4 GB LPDDR4 RAM, 20 16-20 MP kamera ve 3000 mAh üstü bir LG Chem üretimi pille donatılması beklenen LG G4, yaz aylarında satışa çıkmış olacak.