Menü Arama

Windows Phone 8.1 işletim sisteminin dağıtım tarihi açıklandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Windows Phone 8.1 işletim sisteminin dağıtım tarihi açıklandı

Nisan ayı başında resmen tanıtılan Microsoft'un yeni işletim sistemi güncellemesi Windows Phone 8.1, önümüzdeki ay resmen dağıtılmaya başlayacak. Firmanın resmi internet sitesinde listelenen bilgiye göre; platformun son sürümü yükseltmesi 24 Haziran tarihinde tüketicilerle buluşturulacak. WP8'in en büyük güncellemesi olan Blue kod adlı 8.1 sürümü, sanal yardımcı hizmetiden yenilenmiş ana ekrana kadar birçok yeni fonksiyon ve değişikliği beraberinde getiriyor.

Duvar kağıdı desteğiyle güncellenen ana ekran, Action Center adıyla tanıtılan uyarı merkezi, Cortana adlı Microsoft'un yeni sanal yardımcı servisi, Internet Explorer 11 internet tarayıcısı, Word Flow isimli yeni sanal klavye ve ekran üzerinde dolaşım butonları, Windows Phone 8.1'in başlıca yenilikleri arasında yer alıyor. Geliştirici önizleme versiyonu nisanda dağıtılan güncelleme, neredeyse tüm Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonlar için erişilebilir olacak. Nokia cihazlarının tamamının yükseltileceği hususunda şüphe olmasa da, diğer firmaların bu hususta Windows Phone ekosistemindeki en büyük rakipleri kadar hızlı olamadığını belirtmek gerekiyor.

24 Haziran tarihi aynı zamanda WP8.1'lik telefonların ne zaman piyasaya sürüleceğini de gözler önüne seriyor. Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 930, muhtemelen haziranın ikinci yarısında satılmaya başlayacak. Telefon, en az 36 ay yazılımsal desteği sahip olacak bir işletim sistemini yapısında barındıracak. Diğer üreticilerin de yaz dönemi içerisinde Windows Phone 8.1'li modellerini pazara sunması bekleniyor. Microsoft, gerçekleştirdiği yeni ortaklık anlaşmaları sonucu Windows Phone ekosisteminin üretici sayısını 12'ye (Gionee, HTC, Huawei, Karbonn, Lenovo, LG, Nokia, Samsung, XOLO, ZTE Micromax ve Prestigio) yükseltmeyi başarmıştı.