Menü Arama

Motorola Moto Z ve Moto Z Force tanıtıldı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Motorola Moto Z ve Moto Z Force tanıtıldı

San Francisco'da bu seneki Tech World etkinliğini tamamlayan Lenovo, Motorola markası için hazırladığı yeni üst seviye telefonları tanıttı. Daha önce Moto X serisi altında konumlanan Motorola amiral gemileri artık Moto Z ismiyle mobil serüvenini sürdürecek.

Dünyanın en ince akıllı telefonu olarak tanıtılan 5,19 mm kalınlığındaki Moto Z, yekpare alüminyum kasasıyla şimdiye kadar alışık olmadığımız bir dizayn ortaya koyuyor. 3,5 mm ses jakından vazgeçen ilk büyük marka telefonu olan cihaz, ses, veri ve güç iletimini USB Type-C portu üzerinden gerçekleştirecek. Telefonun başlıca özellikleri şunlar:

- 5,5 inç 2560 x 1440 piksel AMOLED ekran, Corning Gorilla Glass dayanıklı cam,
- 2,15/1,6 GHz dört çekirdekli Kyro işlemci, Adreno 530 GPU ve X12 LTE modemli Qualcomm Snapdragon 820 çipset,
- 4 GB LPDDR4 RAM, 32/64 GB UFS 2.0 dahili bellek, microSD kart yuvası,
- 13 MP f/1,8 diyafram aralıklı OIS destekli Sony IMX230 kamera sensörü, LED flaşlı 5 MP arka kamera,
- Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11ac, parmak izi okuyucu, Motorola Turbo Charge hızlı şarj teknolojisi, NFC çipi,
- 2600 mAh pil
- Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi



Ultra ince tasarımıyla göz kamaştıran Moto Z'nin bir de yüksek dayanıklılığa sahip gelişmiş versiyonu bulunuyor. Moto Z Force olarak adlandırılan akıllı telefon, Motorola'nın kendi tasarımı olan çok katmanlı Moto ShutterShield kırılmaz ekran camının ikinci nesil versiyonuyla donatılmış. 21 MP arka kamera, 3500 mAh pil ve 6,99 mm kalınlığında düşmelere karşı dayanıklı kasayla gelen Moto Z Force'nin şimdilik yalnızca Amerikalı Verizon Wireless aboneleri için satışa sunulması planlanıyor.

Bu yaz Verizon operatörü tarafından DROID serisi altından piyasaya sürülecek olan Moto Z telefonlarından temel model olan Moto Z, küresel versiyonuyla eylülde satışa çıkacak. Telefonlarla birlikte cihazların arkasındaki 16 pinlik özel konnektörü kullanacak olan donanım modülleri de tüketicinin beğenisine sunulacak. Moto Mods adı verilen modüllerden bazıları şu özelliklere sahip:

- JBL Sound Boost: Telefonun kalınlığını 13 mm'ye çıkaran bu modülde 3 watt gücünde iki 27 mm'lik hoparlör bulunuyor. 80 dolar fiyat etiketli aksesuarda hoparlör dışında 1000 mAh kapasiteli bir de ek batarya bulunuyor.

- Incipio offGRID Power Pack: 5,19 mm kalınlığındaki telefonu 6,2 mm kalınlığa çıkaran modülde 2200 mAh'lik bir pil bulunuyor. Bu aksesuar sayesinde toplam pil kapasitesi 4800 mAh'ye ulaşıyor ve metal telefona kablosuz şarj özelliği kazandırılmış oluyor.

- InstaShare projektör: 11 mm kalınlığında ve 120 gram ağırlığındaki projektör modülü, 854 x 480 piksel çözünürlüklü 70 inçlik bir projeksiyon ekranı oluşturabiliyor. 1100 mAh ek bataryaya sahip modülün üzerinde projeksiyon için özel fiziksel düğmeler yer alıyor.

Son olarak Moto Mods programı dahilinde Moto Z telefonları için tasarlanan birçok arka yüzey kaplamasıyla cihazları özelleştirmek mümkün olacak. Aksesuarların gelecek nesil Moto Z telefonlarıyla da uyumlu olacağının sözünü veren Lenovo, yeni modüller geliştirilmesi için geliştiricileri büyük para ödülü vaadiyle çalışmaya teşvik edecek.