Menü Arama

Dijital dövme ile telefonunuzu uyandırın

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Dijital dövme ile telefonunuzu uyandırın

Motorola çatısı altında çalışmalarına başlayan ATAP ar-ge takımı, geçen sene katıldığı bir mobil teknoloji konferansında yakın geleceğe yönelik projelerinden bahsetmişti. Eski DARPA müdürü Regina Dugan önderliğindeki ekip, akıllı hap ve dijital dövme gibi çözümlerini gün yüzüne çıkarmıştı. Motorola'nın Lenovo'ya satılması sonrası Google'nin Android takımıyla birleşen ATAP'ın büyük operasyonları arasında modül tabanlı telefon projesi Project Ara ve üç boyutlu ortam tarama teknolojisine sahip Project Tango aygıtları bulunuyor.

Büyük projeleriyle endüstriye yön vermeyi uman ATAP araştırma takımının küçük çaplı çalışmalarından dijital dövme gerçek oldu. Bir Silikon Vadisi girişimi olan VivaLnk, geliştirdiği dijital dövmeleri cüzi bir fiyatla resmen satışa sundu. NFC teknolojisini kullanan basit bir devrenin yer aldığı dövme, her gün yüzlerce kez akıllı telefonlarını açıp kontrol eden tüketicilere oldukça pratik bir uyandırme yöntemi sunuyor. Vücudunuza yapıştıracağınız su geçirmez bu dövme ile NFC destekli telefonunuzu şifre yazmadan veya herhangi bir düğmeye dokunmadan uyandırabileceksiniz.

Beş günlük kullanım ömrü bulunan dijital dövme, tanesi 1 dolardan 9,99$ değerindeki 10'lu paketler halinde satılıyor. Halihazırda yalnızca Motorola Moto X'e destek sunan VivaLnk üretimi yeni nesil dövmeler, geribildirimlere göre diğer akıllı telefonlar için de çalışmalarda bulunmaya başlayacak. Ürünün satışı Vivalnk.com adresinde gerçekleştiriliyor.