Menü Arama

Nokia 7 ve 8'in teknik özellikleri netleşiyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Nokia 7 ve 8'in teknik özellikleri netleşiyor

Bu yıl Nokia markasını akıllı telefon piyasasına döndüren HMD Global ve Foxconn, hedefledikleri gibi her fiyat kademesine hitap edecek geniş bir ürün yelpazesi oluşturuyor. Orta seviye Nokia 6 ile başlayıp geçen ay daha alt fiyat seviyeleri için Nokia 3 ile 5'i tanıtan Nokia'nın orta ve üst segmentlerin arasına iki model daha ekleyeceği iddia ediliyor.

Finlandiyalı üreticiye dair sızıntıların önemli bir kısmına aracılık eden Nokiapoweruser sitesinin haberine göre, firmanın ilk üç modelinin üstünde konumlanacak Nokia 7 ve Nokia 8 telefonları üzerinde çalışılıyor. Ekran boyutları farklı iki telefondan ilki Full HD, diğeri Quad HD çözünürlüklü panel kullanıyor. Her iki cihazın da Qualcomm Snapdragon 660 yongada sistem çözümünden gücünü alacağı ifade ediliyor. 14 nm'lik Snapdragon 660, sekiz çekirdekli Kyro işlemci ve Adreno 512 grafik birimini beraberinde getirecek.

Kamera konusunda önceki üç telefondan daha gelişmiş sensörlerle donatılacak olan Nokia 7 ve 8'in yine yekpare alüminyum kasa dizaynıyla öne çıkacağı belirtiliyor. Henüz ne 7 ve 8 ne de Snapdragon 835'ten gücünü alacak Nokia'nın ilk amiral gemi Android telefonunun çıkış tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.