Menü Arama

Nokia, akıllı telefon piyasasına 2016'da geri dönüş yapıyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Nokia, akıllı telefon piyasasına 2016'da geri dönüş yapıyor

Nokia, cep telefon piyasasının yenilendiği bir dönemde kurduğu yanlış ortaklığın cezasını fena halde ödedi. Ancak dört sene önce sektör lideriyken geçen yıl mobil cihaz bölümünü cüzi bir mebla karşılığında Microsoft'a satan firmanın ayrılığı uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Finlandiyalı üreticinin gelecek planları hakkında bilgi sahibi iki kaynağından aldığı duyumları okuyucularıyla paylaşan Re/code, 2016'da Nokia'nın ikinci baharını yaşamak için donanım işine geri döneceğini bildirdi.

2014 sonundan beri kendi markasıyla Lumia telefonları satmakta olan Microsoft, neredeyse tüm Nokia fabrikaları, ürün geliştirme ekipleri ve kilit yöneticileri bünyesine katmış olabilir. Fakat Nokia'nın halen teknolojik altyapısını elinde bulundurduğu ve en önemlisi de markasıyla bile farkını ortaya koyabilecek kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Nitekim Foxconn üretimi Nokia N1 Android tabletinin Çin'de oldukça iyi bir satış performansı ortaya koyması bunu kanıtlamıştı.

Şimdilik Finlandiyalı şirketin 2016 için akıllı telefon projeleri olduğu ve sanal gerçeklik piyasasını da yoklayacağı yönündeki duyumlar dışında başka bir bilgi gün yüzüne çıkmış değil. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edin.