Menü Arama

Nokia Windows Phone ile doğru mu yapıyor?

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Nokia Windows Phone ile doğru mu yapıyor?

Nokia’nın Symbian’a verdiği desteği çekmesi, sonrasında MeeGo ile ne olduğu anlaşılmayan bir çalışma ve en sonun Windows Phone telefonları ile hem cep telefonu hem de akıllı telefon pazarında kaybettiği yerini kazanma çabası uzun zamandır konuşulan konular arasında yer alıyor.

Nokia yatırımcıları ise özellikle Windows Phone kararına tepkilerini gösterirken, dün düzenlenen yatırımcı toplantısında bu tepkiler üst seviyeye çıktı. Yatırımcılardan Hannu Virtanen Nokia CEO’su Elop’un iyi bir lider olduğunu belirtirken bunu yeterli olmadığını ve firmanın stratejisini tekrar gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.


Hissedarlar Elop’un maliyetleri düşürdüğünü fakat tüm umutların Windows Phone’a bağladığını söylerken, yenilikçi bir yapının olmadığından dert yandı. Hatta bu eleştirilerde Nokia’nın Google’ın kapısını çalıp Android ekosistemine dâhil olması gerektiği bile dile getirildi.

Eleştirilere cevap veren Elop ise, bugün gelinen noktada süreç işledikçe gerekli değişiklikleri yapacaklarını belirtirken, Windows Phone işletim sisteminin mevcut pazar içerisinde en iyi seçenek olduğunu da tekrar vurguladı.

Uzmanlarda aslında yatırımcılarla aynı fikirdeler. Nokia’nın Lumia ile satışları başarılı gibi gözükse de, bu rakamların Nokia’ya yetmeyeceğini ve akıllı telefon pazarından ziyade, Nokia’nın mobil telefonlarda başarılı olabileceğini belirtiyorlar. Nokia gelişmekte olan Windows Phone ile sarsıntısını biraz durdurmuş gibi gözüküyor, bunun yeterli olup olmayacağını ise zaman gösterecek.