Menü Arama

Plants vs. Zombies 2, beş günde 16 milyon kez indirildi

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Plants vs. Zombies 2, beş günde 16 milyon kez indirildi


2010'da satışa sunulan ilk mobil Plants vs. Zombies oyunundan sonra serinin hayranlarını üç yıl bekleten PopCap, geçtiğimiz perşembe Plants vs. Zombies 2'nin iOS sürümünü dünya genelinde yayımlamıştı. Başarılı oyun stüdyosunun sahibi konumundaki Electronic Arts, bugün yaptığı açıklamada, PvZ2'nin sadece beş günde 16 milyon kez indirilerek EA tarihindeki en iyi mobil yapım çıkışını gerçekleştirdiğini duyurdu.

Halihazırda yalnızca iOS platformunun kullanıcıları tarafından erişilebilir olan Plants vs Zombies 2'nin ilk beş gününde ortaya çıkan istatistikler şöyle; 11 milyar güneş toplanmış, 2 milyar zombi dalgasıyla mücadele edilmiş, 4 milyar bitki etkilmiş ve oyun toplam 25 milyon saat oynanmış. Apple App Store'nin 137 ülkedeki en iyi içerikler listelerinde şuan ilk sırada yer alan PvZ2'nin bu başarısı, ücretsiz yayımlanması, uygulama içi ödeme sistemini kullanmaya mecbur bırakmaması ve serinin kendine has oynanış sistemini geliştirmeyi başarmasından ileri geliyor.

Electronic Arts'ın Real Racing 3'te olduğu gibi güncellemelerle Plants vs. Zombies 2 oyuncularını uygulama içi ödeme sistemini kullanmaya zorlamasından şüphe edilse de, geçmişteki çalışmalarının aksine Amerikalı dağıtımcının freemium modelini oynanışı etkilemeden uygulayabilmesi herkesi şaşırttı. Önümüzdeki günlerde Far Future isimli bir içerik paketi yayımlayacak firma, güncelleme hakkında çok yakında yeni detaylar paylaşacak.

Birkaç günde 16 milyon iOS kullanıcısının cihazlarına ulaşan Plants vs. Zombies 2 oyununun tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Yazar: Bilal Akgündüz

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.