Menü Arama

P-OLED ekranlı LG G Flex resmiyet kazandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
P-OLED ekranlı LG G Flex resmiyet kazandı

Eğilip bükülebilen ekranlar bu sene resmen tüketicilerle buluştu. Galaxy Round ile ilk adımı atan Samsung'un ardından aylardır esnek ekranlara dair planlarından bahseden bir diğer Güney Koreli elektronik üreticisi LG de benzer özelliklerdeki ilk aygıtını duyurdu. Bugün G serisine mensup LG G Flex telefonunu resmen detaylandıran tecrübeli firma, kavisli cihazını LG Display tarafından geliştirilen ve bir süre önce seri üretimi başlayan P-OLED (Plastik OLED) çözümüyle donattığını doğruladı.

2013'te üst düzey mobil cihazların büyük bölümüne girmeyi başaran Qualcomm'un Snapdragon 800 serisinden MSM8974 çipsetini bünyesinde barındıracak G Flex; 1280 x 720 piksel çözünürlüklü 6 inçlik OLED ekran, 2.26 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci, 450 MHz Adreno 330 GPU, 2 GB LPDDR3 RAM, 32 GB RAM, 13 MP optik görüntü sabitleyicili kamera, 2.1 MP ön kamera, CD kalitesinde Hi-Fi 24bit, 192kHz ses çıkışı, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 + Low Energy, 4G LTE Advanced mobil iletişim teknolojisi, NFC, USB 3.0 destekli veriyolu, 3.500 mAh pil, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve kavisli ekrandan en iyi şekilde istifade edebilmek için optimize edilen yeni LG Flex kullanıcı arayüzüne sahip olacak.

Kavisli ekranının yanı sıra LG G Flex'e eşlik eden bir diğer sıra dışı özellik ise; arka yüzeye uygulanmış kendi kendini onarabilen koruyucu film. Bu film, telefonun polikarbonat pil kapağında oluşan çizikleri dakikalar içerisinde onarabilme fonksiyonuna sahip olacak. Henüz bu filmin görevini ne kadar iyi yerine getirebildiğini söylemek güç. Ancak üreticinin aygıtlarını üst düzey bir mobil telefondan beklenen detaylarla donatmaktan geri durmadığını söylemek mümkün.
LG G Flex
LG G2'de olduğu gibi güç ve ses kontrol düğmeleri arka kameranın altına entegre edilen 7,9-8,7 milimetre arası bir kalınlığa sahip LG G Flex, LG Chem'in birkaç hafta önce tanıttığı dünyanın ilk kavisli güç ünitesini yapısında barındıracak. İlk etapta Güney Kore'nin üç büyük mobil iletişim operatörü aracılığıyla kasımda piyasaya sürülecek telefonun diğer bölgelere ne zaman giriş yapacağı bilinmiyor.

Halihazırda aylık 6.000 4.5-Gen büyüklüğünde cam tabaka üretimi gerçekleştirebilen LG Display, %100 verimle çalışması halinde bir ayda 400.000 LG G Flex paneli üretebiliyor. Plastik OLED'lerde verimin bu seviyeye çıkması şimdilik imkansız olduğu için aylık ekran üretiminin çok daha düşük bir seviyede kalacağı tahmin ediliyor. Yeterli düzeyde ekran stoklanması ve Güney Kore'de başarılı bir satış performansı ortaya konması halinde G Flex'in dünya genelinde satışa çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

LG G Flex ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız