Menü Arama

Samsung, yeni akıllı telefonlarında kendi geliştirdiği 16 megapiksellik OIS destekli kamera sensörüne yer verecek

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung, yeni akıllı telefonlarında kendi geliştirdiği 16 megapiksellik OIS destekli kamera sensörüne yer verecek


Akıllı telefon ve tablet bilgisayarları için alt kuruluşu System LSI ile birlikte kendi CMOS kamera sensörlerini geliştiren Samsung, bu sene 16 MP'lik çözümünü Galaxy S4 zoom'a entegre etmiş; 13 MP çözünürlüklü ilk telefon/tablet kamera sensörünün ise seri üretimine başladığını ilan etmişti. Çok sayıda firmaya görüntüleme çözümü sağlayan Sony'nin geçmişte kendisine yaşattığı tedarik sorunlarını göz önünde bulundurarak bu sektöre yönelik yatırımlarına hız veren üretici, yayımlanan son rapora göre, önümüzdeki yıl OIS destekli 16 MP'lik sensörünü piyasaya sürecek.

Samsung'a yakın endüstri kaynaklarından edindiği bilgileri okuyucularıyla paylaşan ETNews, Güney Koreli firmanın yeni nesil akıllı telefonlarında optik görüntü sabitleyici donanıma sahip 16 megapiksel çözünürlüklü bir CMOS çipe yer vereceğini belirtti. Daha önce ne OIS desteği ne de bu çözünürlüğü sıradan bir akıllı telefonda sunmamış olan Samsung, 2014'ün ilk yarısında satışa sunacaği sonraki amiral gemi modelini kendi üretimi bu ürünle donatacak.

Galaxy S4, 13 MP'lik sensörüyle tüketicilerden tam not almış olsa da, hem 16 megapiksel hem de OIS desteğiyle fotoğraf/video çekme kabiliyeti hususunda beşinci nesil Galaxy S'nin halefinden çok daha üstün bir performans ortaya koyacağı tahmin ediliyor.

Galaxy Note 3 ve Samsung üretimi 13 MP kameraya dair yeni detaylar da paylaşan ETNews sitesinin iddiasına göre, üreticinin 4 Eylül'de tanıtılacak telefon-tablet melezinde OIS desteğinden yoksun bir görüntüleme çipi kullanılacak. Bu durumun yine Sony'nin tedarik problemlerinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Note 3'ün LG G2'den daha geniş bir üretim hacmine sahip olması nedeniyle gerekli kamera üretimini gerçekleştiremeyeceğini bahane ederek Samsung'un sipariş teklifini geri çeviren Sony, LG'nin siparişlerine onay vermiş. Japon elektronik şirketi, geçen sene de Note 2 yerine Optimus G için 13 MP Exmor R kamera tedariğinde bulunmuş, Galaxy Note 2'nin düşük çözünürlüklü bir diğer Exmor çözümüyle satılmasına neden olmuştu.

Henüz kendi 13 MP'lik sensörüne OIS desteği entegre etmemiş olan Samsung, Sony'den ret yanıtı aldığı için mecburen üçüncü nesil tablet telefonunu bu fonksiyona sahip olmayan kendi üretimi kamerasıyla dağıtacak. Aygıt, önümüzdeki hafta çarşamba günü Almanya'daki Unpacked 2013: Bölüm 2 etkinliğinde resmen tanıtılacak.

Yazar: Bilal Akgündüz